Компанія JPMorgan оприлюднила звіт, хто володіє соціальною мережею ВКонтакте

00:00,
5 Серпня 2011
681

Компанія JPMorgan оприлюднила звіт, хто володіє соціальною мережею ВКонтакте

00:00,
5 Серпня 2011
681
Компанія JPMorgan оприлюднила звіт, хто володіє соціальною мережею ВКонтакте
Компанія JPMorgan оприлюднила дані стосовно розподілу акцій російської соціальної мережі ВКонтакте, повідомляють «Ведомости».  

Засновник ВКонтакте Павло Дуров наразі володіє 12% акцій. Найбільший пакет зосереджено в руках В’ячеслава Міріашвілі (40%), частка Льва Левієва складає 8%. 39,99% володіє холдинг Mail.ru Group.

 

2007 року, коли було заснована ВКонтакте, сім’я Міріашвілі володіла 70% акцій, Левієв 10%, Дуров – 20%.

 

У липні 2011 Mail.ru Group реалізувала останній із опціонів на купівлю акцій ВКонтакте, придбавши 7,44% за $111,7 млн. Одним з продавців, як свідчить звіт JPMorgan, став Дуров.

 

Генеральний директор Mail.ru Group Дмитро Гришин у лютому цього року заявив у інтерв’ю Forbes, що із стратегічної точки зору для них є цілком логічним контролювати ВКонтакте – оскільки, будучи незалежною, соціальна мережа відбиратиме аудиторію у підконтрольних Mail.ru Group проектів Одноклассники та Мой мир@Mail.ru.

 

Засновник ВКонтакте категорично стверджує, що Mail.ru Group не варто очікувати на контрольний пакет акцій його проекту. У день, коли стало відомо про угоду,  Дуров опублікував у соціальній мережі Instagram своє фото із непристойним жестом, підписавши його: «Офіційна відповідь треш-холдингу Mail.ru на його чергові спроби поглинути ВКонтакте».

 

За матеріалами «Ведомости»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду