Чеські телевізійні мовники відтепер підтримуватимуть вітчизняне кіно

00:00,
8 Березня 2012
289

Чеські телевізійні мовники відтепер підтримуватимуть вітчизняне кіно

00:00,
8 Березня 2012
289
Чеські телевізійні мовники відтепер підтримуватимуть вітчизняне кіно
Приватні мовники, кабельні компанії та провайдери інтернет-відео повинні будуть сплачувати відсоток від прибутків у держаний Фонд підтримки та розвитку кінематографу. 

Уряд країни розробив законопроект, згідно якого найбільші комерційні мовники країни –CME-owned TV NovaMTG-owned Prima TV, та Barrandov TV – виділятимуть до Фонду два 2% від прибутків з реклами. Кабельні ж оператори віддаватимуть 1%, а провайдери інтернет-відео – 0, 5%. Кінотеатри, що вже й так платять відсоток з кожного проданого квитка, також змусять віддавати 1% від отриманих коштів. У разі прийняття він набуде чинності в січні 2013 року.

 

Ці податки покликані компенсувати зменшення кількості коштів, які отримує суспільний мовник «Чеське телебачення» (Czech Television), розміщуючи рекламу. Адже чеське суспільне телебачення направляє у Фонд €6 млн щорічно, ці гроші складають близько двох третин бюджету Фонду. Сам він був створений у 2002 році для того, щоб підтримувати розвиток виробництва та розповсюдження місцевого кіно. До сьогодні, крім грошей від суспільного телебачення та кінотеатрів, Фонд також отримував прибуток від авторського права на деякі фільми, які знімалися в Чехословаччині ще за радянських часів. Тепер суспільне телебачення буде звільнено він цих відрахувань.    

Така практика не є новою. В інших європейських країнах, наприклад, Франції, Польщі, Словаччині всі мовники забов’язані сплачувати внески до фондів кінематографу. 

Джерело: Screendigest 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
glaziers.cz
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду