Розпочалася медіакампанія за збереження лондонського офісу RTÉ

00:00,
15 Червня 2012
413

Розпочалася медіакампанія за збереження лондонського офісу RTÉ

00:00,
15 Червня 2012
413
Розпочалася медіакампанія за збереження лондонського офісу RTÉ
Автори:
Національна спілка журналістів Великої Британії та Ірландії спільно з тижневиком Irish Post розпочала медіа-кампанію під назвою «Врятуйте нашу станцію» (Save Our Station), мета якої – знайти шляхи уникнення закриття офісу.

Як повідомлялося раніше, у зв’язку з браком коштів офіс ірландського суспільного мовника Raidió Teilifís Éireann (RTÉ), найбільшої незалежної телерадіокомпанії в країні, планувалося ліквідувати.

Такі заходи є цілком виправданими, зважаючи на те, що збитки корпорації у 2011 році склали €17 млн. Причиною фінансових проблем стало зниження доходів від реклами та трансляції програм комерційного характеру на €240 млн у 2008 році та €168 млн – у 2011-му. Натомість щорічно компанія витрачає близько €800 тис. на заробітну плату персоналу, який працює в Лондоні.

Однак у членів Спілки є побоювання, що закриття офісу може призвести до великої кількості звільнень серед журналістів.  А це в свою чергу матиме негативні наслідки.

За збереження лондонського відділення виступає і парламент Великої Британії. Влада наголошує, що для ірландської національної меншини мовник є необхідним джерелом інформації про рідну країну та посередником, через нього кожен з її членів може долучатися до суспільного життя Ірландії.

Експерти також зауважують, що від існування лондонського офісу певною мірою залежить і майбутнє англо-ірландських відносин. Адже інформаційна взаємодія, яку він забезпечує, має дуже великі масштаби.

Генеральний секретар Національної спілки журналістів Великої Британії та Ірландії Мішель Стеністріт (Michelle Stanistreet) коментує ситуацію так: «Між двома країнами існують тісні зв’язки, для збереження яких ми (журналісти) повинні забезпечувати високу якість новин. Тому зараз Спілка готує перелік рекомендацій для RTÉ, які допомогли б уникнути закриття лондонського відділення. Нашими пріоритетами є збереження робочих місць та підвищення якості суспільного мовлення».

Варто зауважити, що ліквідація офісу в Лондоні має стати лише частиною більш масштабної програми реорганізації суспільного мовника RTÉ.

Джерело: Press Gazette

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
businessetc
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду