У ресторанах і барах Білорусі можуть заборонити куріння

00:00,
13 Листопада 2012
383

У ресторанах і барах Білорусі можуть заборонити куріння

00:00,
13 Листопада 2012
383
У ресторанах і барах Білорусі можуть заборонити куріння
Міністерство охорони здоров'я Білорусі підготувало пропозиції посилити антитютюновий закон: тепер до переліку громадських місць, де заборонено курити, можуть увійти ресторани та бари.

Про це на прес-конференції у вівторок, 13 листопада, в Мінську повідомила начальник відділу громадського здоров'я Республіканського центру гігієни, епідеміології і громадського здоров'я (РЦГЕіГЗ) Ольга Бартман.

За її словами, заборона може набути чинності в 2013-2014 роках і додала, що «Білорусь уже кілька років як приєдналася до антитютюнової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров'я і буде йти в цьому напрямку за прикладом сусідів в Європі».

Раніше Бартман повідомляла, що «в цілях підвищення ефективності антитютюнової діяльності, Мінздрав звернувся до Ради міністрів з ініціативою прийняття єдиного нормативно-правового акту, що регламентує суспільні відносини у сфері захисту населення від наслідків споживання тютюну й впливу тютюнового диму».

Вона повідомляла, що було «прийнято постанову МОЗ про «Про внесення доповнень і змін до деяких санітарні норми, правила і гігієнічні нормативи», що стосується заборони куріння в закладах (організаціях) охорони здоров'я, освіти, спорту, на об'єктах торгівлі та побутового обслуговування населення, на об'єктах громадського харчування, вокзалах, станціях метрополітену, у вагонах поїздів, на річкових суднах, за винятком місць, спеціально призначених для куріння».

«Як видно з даної постанови, ми пропонуємо заборонити куріння не тільки в барах і ресторанах, але і значно розширити перелік (місць, які підпадають під заборону - ред.)», - підкреслила Бартман.

Джерело: Interfax.by

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Blog.my7s.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду