КГБ Білорусі заарештував адміністраторів опозиційних груп Вконтакті

00:00,
7 Червня 2011
1201

КГБ Білорусі заарештував адміністраторів опозиційних груп Вконтакті

00:00,
7 Червня 2011
1201
КГБ Білорусі заарештував адміністраторів опозиційних груп Вконтакті
Злякалися 40-тисячної акції, що спланували користувачі мережі.

 

Білоруські правоохоронні органи провели рейд по опозиційних групах в соціальній мережі Вконтакте, заарештувавши кількох їхніх адміністраторів, повідомляє Watcher.

 

Зокрема, співробітники білоруського КГБ завітали до квартири Сергія Павлюкевича, власника групи Вконтакті «Мы за вялiкую Беларусь». Це сталося після того, як він створив подію «Марш миллионов», про плани прийти на яку заявили 40 тис користувачів. Правоохоронці відібрали в Павлюкевича комп’ютер, зайшли групу за допомогою збережених у системі логіну й паролю, та видалили групу її. Згодом Павлюкевича відпустили.

 

З цього приводу молодіжний рух «Молодой Фронт» написав звернення до керівника Вконтакті Павла Дурова, технічного директора Миколи Дурова та адміністратора соцмережі Антона Розенберга з проханням відновити групу. Адміністрація Вконтакті відповіла, що бекапів не робить і це технічно неможливо. Втім, увечері 6 червня група «Мы за вялiкую Беларусь»  таки відновила свою роботу, залишилась і подія, але текст запрошення зник, і кількість учасників зменшилася.

 

Було заарештовано також адміністратора групи «Движение будущего» Дмитра Нефедова. Перед затриманням він встиг написати на своїй сторінці, що в його квартиру намагаються проникнути співробітники КГБ. Втім, його група, що нараховує 200 тисяч учасників, функціонує і досі. Адміністратор 17-тисячної групи Вконтакті «Надоел нам этот Лукашенко» Андрій Ткачов як повідомляється, був змушений переїхати на конспірологічну квартиру, щоб уникнути переслідувань.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
kasparov.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду