Німеччина зобов’язала новинні агрегатори платити видавцям

00:00,
2 Березня 2013
602

Німеччина зобов’язала новинні агрегатори платити видавцям

00:00,
2 Березня 2013
602
Німеччина зобов’язала новинні агрегатори платити видавцям
Автори:
Німецький парламент ухвалив закон, котрий зобов’язує сайти-агрегатори платити авторам поширюваного ними новинного контенту, пише The Daily Telegraph.

Новому закону німецькі ЗМІ дали умовну назву «податок на Google» – посилаючись на популярний новинний агрегатор Google News.

Із зрозумілих причин, відзначає The Daily Telegraph, представники Google не підтримували введення подібного закону. Аналогічні правові конфлікти компанії вдалося владнати, домовившись із правовласниками у Бельгії та Франції.

Наприкінці листопада 2012 року Google запустила для своєї німецької аудиторії портал Defend Your Net («Захисти свій інтернет»), на якому корпорація пояснювала «негативні наслідки» законопроекту про заборону на використання у пошуковиках матеріалів різноманітних видань. Таким чином Google намагалася заручитися підтримкою німецького суспільства у питаннях копірайту.

На Defend Your Net, зокрема, вказувалося, що у випадку схвалення Бундестагом закону про розширення ексклюзивних прав видань на свій контент німецьким користувачам стане набагато складніше знайти в інтернеті ту чи іншу інформацію, а на її пошук витрачатиметься відчутно більше часу.

Крім цього, представники Google підкреслювали, що у видавців вже є інструменти, за допомогою яких можна регулювати появу матеріалів у пошуковій видачі Google.

У Google також наголошували, що компанія не отримує від публікації подібних посилань жодного прибутку – через відсутність реклами у сервісі Google News.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Noah Sussman, Flickr.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду