Новосибірський театр виключить сцени куріння зі всіх своїх спектаклів

00:00,
19 Серпня 2013
407

Новосибірський театр виключить сцени куріння зі всіх своїх спектаклів

00:00,
19 Серпня 2013
407
Новосибірський театр виключить сцени куріння зі всіх своїх спектаклів
Дирекція окремо штрафуватиме акторів за куріння на території театру.

Про це повідомив Олександр Кулябін, директор театру «Червоний факел». За його словами, заборона набуде чинності вже 1 вересня і до нового театрального сезону з усіх спектаклів виключать сцени куріння.

«Спектаклі нинішнього репертуару залишаються. Але я буду розмовляти з режисерами – якщо є можливість замінити [сцену куріння – Ред.], а якщо це принципово неважливо – прибрати», – повідомив пан Кулябін.

Також він додав, що відтепер на всій території театру заборонено куріння. Акторів, яких помітять з сигаретами, дирекція штрафуватиме першого разу на 500 рублів, другого – на тисячу. Ця заборона пов’язана із новим антитютюновим законом Росії, який набув чинності 1 червня 2013 року і забороняє куріння у громадських місцях та державних установах.

Нагадаємо, закон також забороняє показ сцен куріння у новостворених фільмах, телепрограмах та театральних постановках за винятком тих  випадків, коли це є невід’ємною частиною художнього задуму.  Однак, у цьому разі твір має супроводжуватися соціальною рекламою про шкідливість куріння перед його початком і під час показу.

Разом з тим, закон не зобов’язує видаляти сцени куріння із творів, які були створені до набуття ним чинності.

Джерело: news.ngs.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
london-se1.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду