В Омані розпочався судовий розгляд статті про геїв

00:00,
6 Вересня 2013
472

В Омані розпочався судовий розгляд статті про геїв

00:00,
6 Вересня 2013
472
В Омані розпочався судовий розгляд статті про геїв
В Омані розпочалося розслідування справи про публікацію англомовним виданням The Week статті про гомосексуалістів. Про це 5 вересня повідомляють «Репортери без кордонів».

В рамках справи звинувачуються видавець The Week Самір аль-Закавані (Samir Al-Zakwani) і анонімний автор резонансного матеріалу «Сторонні» (Outsiders). Стаття викликала в Омані хвилю критики, зокрема, матеріал активно критикувався в блогах і соціальних мережах, відзначає медіаорганізація.

Член Шури (Шура – рада, принцип державної влади в ісламському світі) Тауфік Аль-Лаваті (Tawfiq Al Lawati) назвав «неприйнятним» як сприяння одностатевим сексуальним стосункам, так і спроби представити Оман раєм для гомосексуалізму. Голова Шури Шейх Халід бін-Хілай бін-Насір аль-Маавалі (Shaikh Khalid bin-Hilal bin-Naseer al-Maa’wali) заявив, що планує «дослідити проблему».

Прикметно, що різко засудила публікацію статті і Асоціація оманських журналістів. Представники асоціації звернулися до Міністерства інформації країни із закликом вжити заходів стосовно газети.

В заяві, поширеній офіційним Оманським інформаційним агентством, наводяться слова представників уряду країни про те, що в Омані не буде дозволено «завдавати шкоди основам, принципам і цінностям суспільства чи підривати його моральні та релігійні цінності».

Резонансну статтю було опубліковано наприкінці серпня 2013 року в друкованому та електронному варіантах The Week. Через три дні матеріал було вилучено з сайту. Видавець The Week висловив «глибокий і щирий жаль» з приводу публікації статті і публічно вибачився перед читачами.

«Репортери без кордонів», в свою чергу, різко засудили юридичні претензії до видання The Week.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Sew Chic & Unique.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду