9 липня – конференція «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми»

00:00,
8 Липня 2014
697

9 липня – конференція «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми»

00:00,
8 Липня 2014
697
9 липня – конференція «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми»
9 липня в Києві відбудеться конференція на тему «Трансформація державного мовлення в суспільне: шляхи та проблеми», організована Національною радіокомпанією України.

Як зазначають організатори, система державної опіки мовлення потребує радикальних змін, а закон про суспільне мовлення охоплює лише загальні питання, не конкретизуючи деталі процесу трансформації – і саме з метою обговорення невирішених питань ініційовано конференцію.

Під час заходу обговорюватимуться такі питання:

1) нормативно-правова база переходу до СМ;

2) роль і місце регіональних мовників;

3) зміна контенту;

4) збереження спадщини телерадіокомпаній під час трансформації.

Конференція передбачає активне залучення аудиторії та буде відбуватися у форматі дискусії, де всі охочі матимуть можливість висловитися. Регламент виступу – 5 хв., обговорення – 3 хв.

На конференцію запросили представників Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, авторів Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», представників уряду, журналістів, медіа-експертів.

Програма:

11:00 – дискусія про юридично-правові та структурні проблеми переходу до СМ. Теми: трансформація державної структури у суспільну – тактика і стратегія змін (дотримання управлінського балансу між підрозділами радіо і телебачення, визначення юридичних та фінансових механізмів реорганізації тощо); доля редакційних комплексів та творчих колективів. Очікуються виступи:

Тарас Аврахов, генеральний директор НРКУ

Ігор Розкладай, медіаюрист Інституту медіа права

11:50 – перерва

12:00 – дискусія про регіональне суспільне мовлення. Теми: функції та завдання, структурна побудова, організаційні та фінансові засади, взаємозв’язки регіональних мовників. Учасники – представники редакційних рад ОДТРК.

12:50 – перерва

13:00 – дискусія про трансформацію державного мовлення у суспільне. Теми: що взяти з собою і що залишити; інтереси держави та суспільства – пошук балансу, нова редакційна політика; менеджмент і принципи добору кадрів; розробка механізмів і стратегій мовлення. Очікуються виступи:

Ярина Скуратівська, Радіо «Промінь»

Вячеслав Козак, Перший канал Національного радіо

Андрій Куликов, Громадське Радіо

Початок реєстрації – о 10:30. Конференція відбудеться у приміщенні Будинку звукозапису НРКУ (Київ, вул. Леоніда Первомайського, 5а).

Контактна особа: Тетяна Гаврилюк, euroradiodep@nrcu.gov.ua.

Джерело: Суспільне мовлення

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
lampafm.at.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду