У компанії, що є власником Chicago Tribune та Los Angeles Times, скоротять 700 працівників

00:00,
22 Листопада 2013
669

У компанії, що є власником Chicago Tribune та Los Angeles Times, скоротять 700 працівників

00:00,
22 Листопада 2013
669
У компанії, що є власником Chicago Tribune та Los Angeles Times, скоротять 700 працівників
Компанія Tribune, власник Chicago Tribune та Los Angeles Times, скоротить 700 працівників вищеназваних газет та ще шести видань, повідомляється у заяві, поширеній у редакціях.

Як підрахувала New York Times, скорочення, які зачіпають 6% від 11 тис. осіб, що працюють у компанії, заторкнуть здебільшого бізнес-працівників журналістів, повідомив Пітер Ліґорі (Peter Liguori), виконавчий директор компанії Tribune.

Tribune готується перетворити газетний відділ у окрему компанію та зосередитися на телевізійних активах. У липні компанія викупила 19 телестанція за $2,7 млрд., просуваючись у своїх намірах стати телемовником.

Окрім, Los Angeles Times та Chicago Tribune, компанія Tribune володіє такими медіа як Baltimore Sun, Hartford Courant, Orlando Sentinel та Sun-Sentinel (Флорида), Morning Call (Пенсивальванія) та Daily Press з Вірджинія). У її власності також – національна кабельна станція WGN America.

Як повідомило джерело, що побажало лишитися анонімним, скорочення не за торкнуть «журналістів першого ешелону», хоча ньюзруми і зазнають втрат. Наразі не відомо, скільки журналістів будуть змушені залишити компанію.

 

Плани, що торкаються видавничого сегменту компанії мають на меті реорганізувати «нередакційні відділення згідно функцій, а не географії», йдеться у повідомленні Ліґорі.

 

До слова, Ліґорі, який прийшов із телевізійного бізнесу, раніше висловлював бажання розпродати газети та купити більше телестанцій.

 

Повідомлення спровокувало дискусії щодо потенційного покупця Los Angeles Times. Такими вважалися мільярдери Чарльз та Девід Кохи (Charles and David Koch), допоки вони не заявили, що не мають подібного наміру.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
news.com.au
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду