У Сирії на «звільненій» території джихадисти стратили першого закордонного журналіста

00:00,
6 Грудня 2013
602

У Сирії на «звільненій» території джихадисти стратили першого закордонного журналіста

00:00,
6 Грудня 2013
602
У Сирії на «звільненій» території джихадисти стратили першого закордонного журналіста
Жертвою жорстокої розправи став 35-річний незалежний іракський оператор Ясір Фейсал Аль-Джумайлі (Yasser Faysal Al-Joumaili), повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

Її вчинили бойовики пов’язаної з «Аль-Кайдою» терористичної організації «Ісламська Республіка Ірак і Левант» (ISIL). «Репортери» включили ISIL  до списку «Хижаків  за свободою інформації».

На початку грудня велика група міжнародних медіа- та правозахисних організацій оголосила кампанію Free Press for Syria з метою викривати «цілеспрямовану стратегію ISIL, що має на меті задушити свободу преси та нав’язати сирійському народу нову  тотальну цензуру».

Ясір Фейсал Аль-Джумайлі – перший закордонний журналіст, убитий озброєним угрупованням «опозиції» на «визволених» територіях на півночі Сирії.

Обставини злочину, скоєного терористами, докладно невідомі. За декількома джерелами, джихадисти викрали іракського оператора 4 грудня у сирійської провінції Ідліб, коли він знімав репортаж для іспанських медіа. Невдовзі бранця стратили. Його тіло було доставлено до Туреччини.

Ясір Фейсал Аль-Джамайлі постійно співпрацював з Al-Jazeera International  та Reuters. Останнє його відрядження до Сирії тривало 10 днів.

У загиблого залишилося троє дітей.

За даними «Репортерів», Аль-Джумайлі – 25-ий професійний журналіст, який загинув у Сирії, де з березня 2011 р. триває громадянська війна. Статистика стверджує, що за цей час там загинуло вісім іноземних репортерів та щонайменше 91 сирійський.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ясір Фейсал аль-Джумайлі (задній план). aljazeera.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду