Apple і Samsung частково вгамували судові пристрасті

Apple і Samsung частково вгамували судові пристрасті

00:00,
6 Серпня 2014
833

Apple і Samsung частково вгамували судові пристрасті

00:00,
6 Серпня 2014
833
Apple і Samsung частково вгамували судові пристрасті
Apple і Samsung частково вгамували судові пристрасті
Два технологічні велетні домовилися відкликати усі судові позови один проти одного за межами Сполучених Штатів Америки, повідомила BBC.

Йдеться про патентні суперечки, які вони вели ще у дев’яти країнах, окрім США. Це,зокрема, Велика Британія, Південна Корея, Японія та Німеччина.

Samsung заявила, що досягнута домовленість «не включає будь-яких ліцензійних угод». Це означає, що компанії й надалі «продовжуватимуть  справи, порушені в американських судах».

Найбільші гравці на світовому ринку смартфонів і планшетних персональних комп’ютерів вели запеклі юридичні спори за сфери впливу у різних країнах. Останніми роками вони загострилися.

Правова суперечка між двома компаніями розпочалася 2011 року після того, як Apple подала проти Samsung судовий позов у США. Вона стверджувала, що низку телефонів і планшетів південнокорейська фірма скопіювала з її iPhone та iPad.

Відтоді Samsung також подавала позови проти проти Apple, у різних країнах, звинувачуючи американську компанію у порушенні своїх патентів. Йшлося, зокрема, про запатентовані методи синхронізації знімків, музики та відео-файлів через декілька пристроїв, а також про методи фіксації та надсилання відео через інтернет.

Зі свого боку, Apple подавала зустрічні позови у деяких країнах. Відтепер  компанії дійшли згоди відмовитися від них.

Однак головна юридична битва між велетенськими компаніями точиться в американських судах, відзначає BBC.

В останні роки Apple виграла дві судові справи проти Samsung.

У травні американський суд постановив,  щоб Samsung сплатила Apple $119.млн. (£71m) за порушення нею двох патентів. Сума виявилася, однак, набагато меншою, ніж $2,2 млрд.,  що їх домагалася американська компанія.

Суд також постановив, що Apple порушила патенти Samsung і зобов’язав її сплатити південнокорейській компанії $158 тис. відшкодувань.

Два роки тому американське Велике журі ухвалило рішення, щоб Samsung сплатив Apple $1,05 млрд. за крадіжку інтелектуальної власності. Воно відкинуло контр-позови південнокорейської компанії. Samsung і досі оспорює цей вирок, нагадує BBC.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
digitaltrends.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду