У Росії соціальні мережі популярніші, ніж у світі

00:00,
22 Жовтня 2010
257

У Росії соціальні мережі популярніші, ніж у світі

00:00,
22 Жовтня 2010
257
У Росії соціальні мережі популярніші, ніж у світі
Російські інтернет-користувачі більше всіх у світі проводять часу у соціальних мережах. За даними дослідницької компанії Comscore, росіяни витрачають на це в середньому 9,8 години на місяць, що удвічі більше світового показника ‑ 4,5 години.

На другому місці за популярністю соцмереж виявився Ізраїль ‑ 9,2 години на місяць, на третьому ‑ Туреччина, чиї громадяни проводять у соцмережах 7,6 години на місяць, а на четвертому – Велика Британія з 7,3 години.

 

Всього в серпні 2010 року соціальні мережі відвідали 34,5 млн чоловік ‑ 74,5% усієї аудиторії рунету.

 

Щомісячна аудиторія соціальної мережі «Вконтакті», за даними Comscore, склала 27,8 млн користувачів, у її конкурента «Однокласників» у 1,6 разу менша ‑ 16,7 млн осіб. Хоча, за даними TNS, аудиторія «Вконтакті» менша за 20 млн.

 

Незважаючи на солідні світові позиції соціальної мережі Facebook, у Росії її аудиторія склала всього 4,5 млн. Утім, як наголошується в дослідженні Comscore, за рік її аудиторія виросла на 376%, що за темпами зростання перевищило показники інтернет-лідерів у цьому сегменті.

 

Лідери ринку за охопленням аудиторії ‑ «Яндекс» і проекти DST (тепер Mail.ru Group), повідомляє Comscore. З 44 млн користувачів у серпні на проекти «Яндекса» зайшли 34,9% осіб, що склало 79,3% усієї аудиторії. Проекти Mail.ru Group (Mail.ru, «Однокласники» та ICQ) на другому місці з 34,4 млн (78,1% аудиторії), Google ‑ на третьому, з 30,2 млн осіб (68,6%). На четвертому місці «Вконтакті» з 28 млн (63,6% аудиторії), на п'ятому ‑ проекти РБК, із 19,3 млн користувачів (43,9%).

 

Також у топ-15 найчастіше відвідуваних інтернет-ресурсів увійшов Zaycev.net, найбільший за завантаженням безкоштовної музики (8,9 млн відвідувачів на місяць), що неодноразово був звинувачений правовласниками у піратстві, а також файлхостинги Depositfiles.com і Letitbit.net.

 

Анастасія Голіцина

Джерело: «Ведомости»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду