ГО «Любов проти гомосексуалізму» поскаржилася на сюжет СТБ до Генпрокуратури, Нацради і НЕК

00:00,
15 Листопада 2010
584

ГО «Любов проти гомосексуалізму» поскаржилася на сюжет СТБ до Генпрокуратури, Нацради і НЕК

00:00,
15 Листопада 2010
584
ГО «Любов проти гомосексуалізму» поскаржилася на сюжет СТБ до Генпрокуратури, Нацради і НЕК

Представники «Громадського руху людей з майбутнім "Любов проти гомосексуалізму"» вважають сюжет "Тіло як доказ. Закритий показ", що вийшов у новинах СТБ, порушенням законодавства. Це стало причиною їхнього звернення до Генпрокуратури, Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та Нацради з питань телебачення і радіомовлення із проханням "притягнути до відповідальності" керівництво телеканалу.

 

Звернення було подано на початку листопада, зазначив "Телекритиці" керівник Всеукраїнської громадської організації Руслан Кухарчук. 

 

Сюжет «Тіло як доказ. Закритий показ» вийшов у випуску «Вікон» на  СТБ 27 жовтня о 22-й. У ньому журналістка Ольга Семак розповідала про канадського режисера Брюса Ля Брюса, фільм якого було показано в рамках кінофестивалю «Молодість». Розповідь журналістки містила кадри з поцілунками оголених чоловіків.

 

"Сюжет закликає до виготовлення порнографії та популяризує гомосексуалізм як альтернативу нормі", - вважають представники ГО. Вони переконані: «Його показ є не лише зазіханням на дорогоцінні для України сімейні цінності, а й спонуканням до порушення норм кримінального законодавства України. Своїми діями телеканал СТБ порушив норми українського законодавства щодо діяльності ЗМІ, Закон України "Про захист суспільної моралі", норми обов'язкового візуальної позначки класифікації відеопродукції та інші норми законодавства України».

 

Комітет Руху ЛПГ стурбований тим, що телеканал діє всупереч правовому полю України, яке покликане захищати права неповнолітніх телеглядачів, а також інститут родини.

 

«Поширення порнографії та демонстрація гомосексуальних відносин та інших сексуальних збочень, а також висміювання християнських моральних цінностей формує викривлену модель поведінки, що особливо небезпечно для дітей, підлітків та молоді, психіка та життєві цінності знаходяться на етапі формування, ніж суперечить державній політиці у сфері захисту суспільної моралі та національної безпеки України», - зазначають автори звернення.

 

У зверненні до Нацради вони вимагають вжити заходів щодо телеканалу СТБ, його керівництва та програмної служби, аби з'ясувати відповідальних осіб за показ сюжету у вечірньому прайм-таймі «без відповідного маркування» та «притягнення до відповідальності посадових осіб телеканалу СТБ».

 

"Телекритика" звернулася до прес-служби каналу СТБ і сподівається отримати коментар.

 

Джерело: "Телекритика"

 

Подивитися сюжет можна тут

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду