Internet Explorer 9 поліпшить функції захисту приватності

00:00,
14 Грудня 2010
344

Internet Explorer 9 поліпшить функції захисту приватності

00:00,
14 Грудня 2010
344
Internet Explorer 9 поліпшить функції захисту приватності
Підтримка нової системи захисту приватності з'явиться в першому реліз-кандидаті браузера Internet Explorer 9, поява якого запланована на початок наступного року.

 

Браузер матиме спеціальний модуль Tracking Protection, який дозволить контролювати, яка інформація про користувачів є доступною при відвідуванні різних сайтів.

 

Для використання модуля необхідна настройка Tracking Protection Lists, у якій зберігається спеціальний список сайтів, щодо яких користувач дозволить одержання інформації про нього. Отже, новий браузер надасть користувачеві можливість контролювати перелік ресурсів, яким дозволено відстежувати його мережеву активність.

 

За допомогою модуля Tracking Protection можна заблокувати окремі елементи сайтів, які переглядають інформацію про користувачів, наприклад, лічильники веб-сторінок. Tracking Protection дозволить заблокувати зображення цих модулів на сайті й збір додаткових даних. Зокрема, Tracking Protection блокуватиме збереження файлів cookies, які дозволяють визначити, що саме користувач робив в Інтернеті.

 

Нова система не замінить популярний режим Inprivate, а лише доповнить його. Вона працюватиме в більш м’якому режимі. Якщо Inprivate видаляє всі сліди роботи користувача на комп'ютері, то Tracking Protection обмежить тільки збір даних про користувача.

 

Цей механізм контролю над збором відомостей про сайти, які проглядаються користувачами, допоможе поліпшити збереження таємниці приватного життя. При цьому браузер не завдаватиме втрат індустрії інтернет-реклами, яка використовує дані користувачів у маркетингових цілях.

 

Медіаграмотність за матеріалами It-times

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду