В Білорусі у зв’язку з виборами заблоковано доступ до Інтернету

00:00,
21 Грудня 2010
424

В Білорусі у зв’язку з виборами заблоковано доступ до Інтернету

00:00,
21 Грудня 2010
424
В Білорусі у зв’язку з виборами заблоковано доступ до Інтернету
Білоруські інтернет-користувачі у своїх блогах і на різних форумах повідомляють про те, що приблизно з 17 години неділі за місцевим часом їм перестали бути доступні усі основні опозиційні веб-сайти.

 

За припущенням користувачів, веб-сайти були заблоковані для перегляду з території Білорусі основним інтернет-провайдером «Белтелеком». Водночас варто відзначити, що з інших країн, зокрема з території Росії, країн Європи і США опозиційні сайти доступні і там повідомляється про численні акції невдоволення опозиції перебігом виборів.

 

Думки білоруських інтернет-користувачів стосовно того, що відбувається з доступом до незалежних сайтів, розділилися: одні вважають, що сайти були просто заблоковані для перегляду, інші стверджують, що на опозиційні сайти здійснюються DDOS-атаки. Нагадаємо, що раніше у Білорусі  міжнародні організації відзначали неодноразові випадки інтернет-цензури і застосування різних технічних засобів на майданчиках провайдерів для фільтрації небажаного контенту.

 

Багато інтернет-користувачів відзначили в неділю увечері, що втратили доступ і до популярних міжнародних ресурсів, зокрема Facebook, Twitter і YouTube. На останньому зараз доступні записи мітингів білоруської опозиції, яку досить жорстко розганяють місцеві силові відомства. В той же час деякі російські й білоруські ЗМІ учора пізно увечері повідомили про масштабні акції протестів у будівлі білоруського КДВ, де зібрався натовп протестуючих, що зривають прапори з будівлі. Усього за приблизними підрахунками в неділю увечері в Мінську на вулиці вийшли близько 50–70 тис. людей, незгодних з результатами виборів.

 

Одночасно з цим білоруські опозиціонери спробували штурмувати будівлю уряду Білорусії. Ці спроби були блоковані введеними в Мінськ внутрішніми військами країни.

 

Тим часом білоруська ЦВК в ніч на 20 грудня після підрахунку 100% бюлетенів оголосила, що діючий білоруський лідер Олександр Лукашенко набрав близько  80%, тоді як найближчий опозиційний кандидат – лише близько 6%. Отже, другого туру виборів в країні не буде.

 

Один з найбільших опозиційних сайтів «Хартия 97» повідомив, що у неділю ввечері була побита головний редактор цього проекту Наталія Радіна. Нагадаємо, що засновник цього проекту Олег Бебенін восени цього року помер за вкрай незрозумілих обставин. Без якихось очевидних причин, що спонукали його до самогубства, він був знайдений повішеним у себе на дачі неподалік від Мінська.

 

Медіаграмотність за матеріалами siteua.org

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду