Російські експерти оцінили переваги та недоліки медіа-аутсорсингу

00:00,
27 Грудня 2010
421

Російські експерти оцінили переваги та недоліки медіа-аутсорсингу

00:00,
27 Грудня 2010
421
Російські експерти оцінили переваги та недоліки медіа-аутсорсингу
Російські експерти оцінили переваги та недоліки аутсорсингових послуг у сфері медіа у відеозверненнях у рамках конференції, що відбулась на сайті Mediajobs.ru з 1 по 20 грудня.

У конференції взяли участь топ-менеджери компаній, які як надають послуги з медійного аутсорсингу, так і споживачі подібних послуг. Зокрема, серед учасників – головний редактор радіостанції «КоммерсантЪ FM» Дмитро Солопов, консультант американської Broadcast Programming & Research Ендрю Бобейн, генеральний продюсер «РИО Продакшн» Маргарита Набокова, директор із стратегічного маркетингу НМГ-ТВ та компанії «1+1 Відео дизайн» Ольга Захарова, генеральний директор компанії «Синефантом промо» Андрій Сильвестров, технічний директор ТРК «Петербург – Пятый канал» Юрій Резвяков, генеральний директор каналу «Санкт-Петербург» Юрій Зінчук, генеральний директор Promo Interactive Євген Етін, генеральний директор експертного рекрутингового агентства «Штаты.ru» Наталія Селезньова та інші. Доповідачі розповідали про своє бачення аутсорсингу, себто залучення компанією сторонніх спеціалізованих підрядників для виконання певних завдань, що стоять перед нею, в маркетингових комунікаціях, виробництві програм, пост-продакшні, інтернеті та інших галузях медіасфери.

 

Серед типових переваг аутсорсингу учасники конференції відзначили високу якість отримуваних продуктів та послуг за рахунок застосування спеціалізованого обладнання, знань і технологій, якими деякі медіакомпанії не можуть собі дозволити володіти. Відзначена також можливість використання послуг висококваліфікованих вузькопрофільних спеціалістів. Використання аутсорсингу дозволяє отримати незалежну об’єктивнішу експертизу стану справ у компанії. Наприклад, радіостанція «КоммерсантЪ FM» віддала маркетингові дослідження на аутсорсинг.

 

Дедалі частіше телекомпанії віддають на аутсорсинг роботи, пов’язані з розповсюдженням їхнього контенту в інтернеті, адже в їхньому штаті не завжди є фахівці належного рівня. Також серед плюсів використання аутсорсингу – відмова компанії від видатків на утримання в штаті  низки спеціалістів, чия кваліфікація є нижчою за кваліфікацію профільованого персоналу компанії-аутсорсера, та прозорість контролю витрат.

 

Серед типових проблем використання аутсорсингу експерти назвали погане управління передаванням бізнес-процесу на аутсорсинг та брак адекватних спеціалістів у компаніях, здатних управляти відносинами з аутсорсером, стежити за якістю, повнотою та вартістю його послуг. Головний ризик роботи з аутсорсерами пов’язаний із можливістю порушення безпеки та витоку конфіденційної інформації. При цьому самі аутсорсери стверджували, що ставляться до нерозголошення внутрішньої інформації замовників дуже серйозно.

 

Усі відеозвернення можна переглянути тут.

 

«Медіаграмотність» за матеріалами Mediajobs.ru

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду