Кожен четвертий глядач погано почувається після перегляду 3D-фільмів

00:00,
26 Січня 2011
379

Кожен четвертий глядач погано почувається після перегляду 3D-фільмів

00:00,
26 Січня 2011
379
Кожен четвертий глядач погано почувається після перегляду 3D-фільмів
Раз на годину слід робити п’ятнадцятихвилинну перерву.

Нудота, дезорієнтація, напруження очей і проблеми з орієнтацією у просторі – такі можливі наслідки надмірного споживання 3D, повідомляє Die Presse.

 

Кіностудії Голлівуда та виробники телевізійної техніки в Азії роблять ставку на 3D як наступний великий тренд на ринку побутової електроніки. Та варто недооцінювати побічні ефекти від цієї продукції. За попередніми опитуваннями, кожен четвертий глядач має проблеми після перегляду 3D-фільмів. У гіршому випадку виникає нудота та головний біль. Науковці, враховуючи ці факти, вже приступили до розробки вдосконалених 3D-дисплеїв, які працюватимуть без шкоди для стану здоров’я. На ринку такі пристрої можуть з’явитися лише за декілька років.

 

Сьогодні ще недостатньо вивчено вплив тривимірного відео на людину. Утім, деякі дослідження все-таки проводилися. Вивчивши реакцію 115 піддослідних глядачів, науковці дійшли висновку, що 3D несе набагато більше навантаження на очі порівняно із звичайним відео. У результаті уряд країни рекомендував після години 3D-перегляду робити 15-хвилинну перерву.

 

Асоціація американських окулістів провела онлайн-опитування, результати якого засвідчили: 25% глядачів після перегляду 3D-фільму мали головний біль і нудоту. Виробники телевізорів також проводили подібні дослідження, одначе результати вирішили не оприлюднювати.

 

Samsung, наприклад, попереджає на своєму австралійському сайті, що перегляд 3D-телевізора може призвести до втрати координації руху, дезорієнтації, напруження очей і проблем з орієнтацією під час ходьби. Глядач після перегляду може втратити рівновагу і впасти.

 

Тому тим, хто недужає, недостатньо спав чи вживав алкоголь, 3D дивитися не рекомендується. Також не можна дивитися подібні фільми дітям віком до шести років – це може спричинити проблеми з зором.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду