Реальне відео в теленовинах може замінити анімація

00:00,
31 Січня 2011
555

Реальне відео в теленовинах може замінити анімація

00:00,
31 Січня 2011
555
Реальне відео в теленовинах може замінити анімація
Тайванська компанія відтворює події з життя знаменитостей лише за три години.

Новини, в яких документальні відеокадри замінить комп’ютерна анімація, стають реальністю, пише газета The Guardian. Поки що ця технологія застосовується переважно в інфотейнменті, одначе ніщо не заважає їй поступово проникнути в звичайні інформаційні програми.

 

Тайванський продакшн Next Media Animation уже понад рік постачає глядачів веселими анімованими історіями з життя знаменитостей. Уперше технологія була застосована під час висвітлення скандальних подробиць сімейного життя американського спортсмена Тайґера Вудса восени 2009 року. Аніматори відтворили у тривимірному мультику гіпотетичну історію аварії його автомобіля:

 

 

Художники NMA готують анімаційне відтворення важливої події протягом трьох годин. Героями їхніх сюжетів були Вейн Руні, Джуліан Ассанж, Сара Пейлін, Руперт Мердок, і багато інших знаменитостей. Анімація дозволяє подати їх у будь-якому вигляді, оточенні та ролі. У сюжеті за матеріалами Wikileaks про шпигування американців за дипломатами ООН тайванці зобразили Дядечка Сема, що нишпорить в околицях штаб-квартири міжнародної організації. «Ми намагаємось обирати теми та сюжети, для яких не існує ілюстративного відеоряду, - цитує газета менеджера компанії Майкла Лоґана. – Наприклад, історія з Wikileaks про роман Муаммара Каддафі з українською медсестрою – це те, що ми можемо показати за допомогою анімації».

 

У штаті компанії працюють триста художників, спроможні виробляти близько трьох годин готового контенту на тиждень. Щодня виробляється близько 50 сюжетів для випусків новин, що транслюються для Гонконгу та Тайваню. Темпи виробництва намагаються прискорити, аби наблизити їх до реальних новин. Завдання художникам полегшує величезна бібліотека 3D-моделей, які використовуються у створенні сюжетів. Деяким героям приділяють більше уваги – наприклад, на створення анімованої моделі Барака Обами витратили три тижні.

 

NMA – проект заснованої в Гонконгу транснаціональної корпорації Next Media, що володіє кількома газетами та тайванською телекомпанією. Корпорація не обмежується висвітленням регіональних подій і прагне адресувати свої мультновини всесвітній аудиторії. Новини NMA виходять китайською мовою з англійськими субтитрами. Їхні ведучі – анімовані дівчата Ванесса і Джен-Джен.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду