Стівен Содерберг зніме фільм про «Панамський архів»

Стівен Содерберг зніме фільм про «Панамський архів»

17:39,
11 Липня 2016
2173

Стівен Содерберг зніме фільм про «Панамський архів»

17:39,
11 Липня 2016
2173
Стівен Содерберг зніме фільм про «Панамський архів»
Стівен Содерберг зніме фільм про «Панамський архів»
Автори:
Фільм буде заснований на книзі журналіста Джейка Бернстайна.

Режисер Стівен Содерберг виступить у ролі продюсера фільму про «панамські документи», повідомляє The Hollywood Reporter

Фільм буде заснований на книзі «Світ секретності», написаної журналістом Джейком Берстайном, одним з журналістів, які брали участь у розкритті 11 мільйонів документів. Над фільмом буде працювати постійний співавтор Содерберга сценарист Скотт Бернс, разом з яким вони випустили такі стрічки, як «Інформатор», «Зараження» і «Побічний ефект». Співпродюсерами стрічки стануть Лоренс Грей і Майкл Шугар.

Раніше в розпорядженні найбільших світових ЗМІ опинилися мільйони документів, в яких вказується, що панамська компанія Mossack Fonseca допомагала клієнтам відмивати гроші, уникати санкцій і уникати сплати податків.

У документах згадуються 72 нинішніх або колишніх керівників держав, а також високопоставлені чиновники, бізнесмени та діячі культури.

Генеральна прокуратура Панами 5 квітня заявила про готовність почати розслідування випадків незаконного створення офшорних компаній, згаданих в «панамських документах».

Нагадуємо, що один із співзасновників панамської компанії Mossack Fonseca Рамон Фонсека заявив, що фірма стала жертвою злому, здійсненого ззовні. За його словами, Mossack Fonseca не порушувала жодних законів, усі її операції були легальними. Також Фонсека зазначив, що компанія ніколи нікому не допомагала в ухиленні від сплати податків або відмиванні грошей.

Коментуючи дані «Панамських документів», витяги з яких було опубліковано Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань та світовими ЗМІ, Фонсека назвав їх «вирваними з контексту» та неправильно витлумаченими. 

Як писав MediaSapiens, cпівголовний редактор німецького видання Suddeutsche Zeitung, яке оприлюднило «панамські папери», не певен щодо походження документів, але вважає, що їх публікація була «в інтересах суспільства». Він наголосив, що Suddeutsche провела перехресну перевірку тисяч документів із інших джерел, чим відкинула будь-які сумніви у їх оригінальності.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Стівен Содерберг, The Hollywood Reporter
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду