На Одеському кінофестивалі покажуть фільм «Шерлок Холмс» 1916 року

На Одеському кінофестивалі покажуть фільм «Шерлок Холмс» 1916 року

11:57,
12 Квітня 2016
2836

На Одеському кінофестивалі покажуть фільм «Шерлок Холмс» 1916 року

11:57,
12 Квітня 2016
2836
На Одеському кінофестивалі покажуть фільм «Шерлок Холмс» 1916 року
На Одеському кінофестивалі покажуть фільм «Шерлок Холмс» 1916 року
Автори:
На традиційному для Одеського міжнародного кінофестивалю показі на Потьомкінських сходах цього разу продемонструють унікальну стрічку 1916 року «Шерлок Холмс» у супроводі симфонічного оркестру.

Про це пише Platforma.

Цьогоріч Одеський кінофестиваль пройде з 15 по 23 липня. Другого дня кінофестивалю на Потьомкінських сходах традиційно відбудеться один з наймасштабніших open-air показів Європи. Цього разу просто неба до 15 тисяч глядачів зможуть побачити німу кінострічку сторічної давності «Шерлок Холмс».

Фільм зняв американський режисер Артур Бертелет. Картина складається з чотирьох частин: «Листи від крон-принца», «Моріарті проти Шерлока Холмса», «Трагічна ніч» і «Тріумф Шерлока Холмса». Головну роль у фільмі виконав театральний актор Вільям Жиллетт. Вважається, що саме Жиллет привніс в образ Шерлока Холмса нові деталі, що згодом стали «візитною карткою» знаменитого детектива: саме в 1916 році глядачі вперше побачили Шерлока в мисливському капелюсі, який курить трубку і використовує тростину.

Тривалий час фільм вважався втраченим. Однак рік тому Французька синематека повідомила, що в архівах було знайдено 7 котушок плівки з копіями оригінального фільму.

Музичне оформлення для показу на Потьомкінських сходах написав один із провідних світових композиторів німого кіно Дональд Сосин. Він був офіційним піаністом у Метрополітен-музеї (Нью-Йорк) в 1979-1984 роках і продовжує там виступати. Грав на бродвейських шоу, написав музику до п'ятдесяти мюзиклів, створив тисячі пісень для таких гігантів індустрії, як Hal Leonard Corporation і Warner Bros. Music.

Як писав раніше MediaSapiens, епізод серіалу «Шерлока», знятий BBC One, зібрав найбільшу телеаудиторію у Британії під час новорічних свят - 1 січня його подивилося понад 8 мільйонів глядачів.

Нагадуємо, що телеканал НВО розкрив назву першого епізоду і синопсис шостого сезону серіалу «Гра престолів». Eпізод, який вийде на екрани 24 квітня, отримав назву «Червона жінка». В описі епізоду говориться: «Джон Сноу мертвий. Дейенеріс зустрічає сильну людину. Серсея знову бачить свою доньку».  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Platforma
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду