ms.detector.media
MediaSapiens
Platforma
12.04.2016 11:57
На Одеському кінофестивалі покажуть фільм «Шерлок Холмс» 1916 року
На Одеському кінофестивалі покажуть фільм «Шерлок Холмс» 1916 року
На традиційному для Одеського міжнародного кінофестивалю показі на Потьомкінських сходах цього разу продемонструють унікальну стрічку 1916 року «Шерлок Холмс» у супроводі симфонічного оркестру.

Про це пише Platforma.

Цьогоріч Одеський кінофестиваль пройде з 15 по 23 липня. Другого дня кінофестивалю на Потьомкінських сходах традиційно відбудеться один з наймасштабніших open-air показів Європи. Цього разу просто неба до 15 тисяч глядачів зможуть побачити німу кінострічку сторічної давності «Шерлок Холмс».

Фільм зняв американський режисер Артур Бертелет. Картина складається з чотирьох частин: «Листи від крон-принца», «Моріарті проти Шерлока Холмса», «Трагічна ніч» і «Тріумф Шерлока Холмса». Головну роль у фільмі виконав театральний актор Вільям Жиллетт. Вважається, що саме Жиллет привніс в образ Шерлока Холмса нові деталі, що згодом стали «візитною карткою» знаменитого детектива: саме в 1916 році глядачі вперше побачили Шерлока в мисливському капелюсі, який курить трубку і використовує тростину.

Тривалий час фільм вважався втраченим. Однак рік тому Французька синематека повідомила, що в архівах було знайдено 7 котушок плівки з копіями оригінального фільму.

Музичне оформлення для показу на Потьомкінських сходах написав один із провідних світових композиторів німого кіно Дональд Сосин. Він був офіційним піаністом у Метрополітен-музеї (Нью-Йорк) в 1979-1984 роках і продовжує там виступати. Грав на бродвейських шоу, написав музику до п'ятдесяти мюзиклів, створив тисячі пісень для таких гігантів індустрії, як Hal Leonard Corporation і Warner Bros. Music.

Як писав раніше MediaSapiens, епізод серіалу «Шерлока», знятий BBC One, зібрав найбільшу телеаудиторію у Британії під час новорічних свят - 1 січня його подивилося понад 8 мільйонів глядачів.

Нагадуємо, що телеканал НВО розкрив назву першого епізоду і синопсис шостого сезону серіалу «Гра престолів». Eпізод, який вийде на екрани 24 квітня, отримав назву «Червона жінка». В описі епізоду говориться: «Джон Сноу мертвий. Дейенеріс зустрічає сильну людину. Серсея знову бачить свою доньку».  

ms.detector.media