«Медіа Група Україна» змінює цінову політику своїх футбольних каналів

«Медіа Група Україна» змінює цінову політику своїх футбольних каналів

11:55,
6 Листопада 2015
1582

«Медіа Група Україна» змінює цінову політику своїх футбольних каналів

11:55,
6 Листопада 2015
1582
«Медіа Група Україна» змінює цінову політику своїх футбольних каналів
«Медіа Група Україна» змінює цінову політику своїх футбольних каналів
Автори:
Медіахолдинг «Медіа Група Україна» у 2016 році зафіксує вартість передплати на телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» для кабельних, супутникових і IPTV-провайдерів у гривні та знизить її, порівняно з 2015 роком. Про це оголосила прес-служба холдингу.

Протягом кількох останніх років вартість пакета з двох телеканалів розраховувалася виходячи з валютного еквівалента, що складав 0,25 долара США за користувача. З 2016 року ціна буде номінуватися виключно в гривні.

Одночасно, відбудеться зниження гривневої ціни порівняно з умовами 2015 року на 20%. У 2015 році гривнева ціна обчислювалася за курсом НБУ, але не вище 20 гривень за долар, що, у підсумку, склало 5 гривень за абонента. Нова ціна складе 4 гривні за абонента за два канали.

«Це стратегічне рішення “Медіа Група Україна” для підтримки українського ринку Pay TV», - наголосили в медіахолдингу.

Крім того з 2016 року канали «Футбол 1» і «Футбол 2» починають дистрибуцію за моделлю a'la'carte. Тепер провайдери зможуть вибирати, чи купувати їм телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» для своїх абонентів, як і раніше, оптом, або переходити на модель індивідуальних продажів з поділом виручки між провайдером і правовласником.

«В умовах стабільно складного ринку “Медіа Група Україна” зважилася на ряд принципових кроків. По-перше, ми з розумінням ставимося до очікувань провайдерів і глядачів, по-друге, нам усім потрібно рухатися вперед і, крім очевидних рішень з підтримки ринку, ми пішли на дуже нестандартне поєднання двох моделей дистрибуції – CPS і a'la'carte. Зазвичай, ці дві моделі не поєднують, але ми ризикнемо це зробити. Всі деталі нових умов передплатної кампанії телеканалів “Футбол 1”/“Футбол 2” будуть надані провайдерам протягом листопада», – прокоментував зміни в комерційній політиці директор з розвитку бізнесу «Медіа Група Україна» Олексій Куракін.

Директор каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» Олександр Денисов нагадав, що з 2015 року телеканали «Медіа Група Україна» консолідували 100% українських прав на Лігу чемпіонів і Лігу Європи. За його словами, колеги по медіаринку і провайдери прогнозували збільшення цін на телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2». Однак «Медіа Група Україна» вирішила змінити цінову політику в інший бік.

Нагадаємо, що з 2014 року «Медіа Група Україна» продає телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» провайдерам виключно в єдиному дистрибуційному пакеті. З 2015 року ціну на цей пакет було зафіксовано в доларах, що викликало нарікання провайдерів на суттєве подорожчання спортивних каналів. Через це деякі провайдери відмовилися від угод з «Медіа Групою Україна». Втім, найбільший кабельний оператор «Воля» продовжив співпрацю з холдингом на 2015 рік.

Телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» володіють правами на трансляцію матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА на сезони 2015-2018 років, кваліфікаційних матчів Чемпіонату Європи 2016 і Чемпіонату світу 2018, а також фінальної частини Євро-2016, частини матчів української «Прем'єр-ліги» і Кубка України. Також канали володіють правами на трансляцію футбольних чемпіонатів Іспанії, Англії, Бразилії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду