Instagram знижує якість відео, які не мають великої кількості переглядів

Instagram знижує якість відео, які не мають великої кількості переглядів

10:10,
28 Жовтня 2024
278

Instagram знижує якість відео, які не мають великої кількості переглядів

10:10,
28 Жовтня 2024
278
Instagram знижує якість відео, які не мають великої кількості переглядів
Instagram знижує якість відео, які не мають великої кількості переглядів
У компанії не вважають це дискримінацією.

В інстаграмі відео, які мають невелику кількість переглядів, демонструються в нижчій якості, тоді як популярні — в найвищій. Про це розповів керівник соцмережі, відповідаючи на запитання одного з користувачів, повідомляє The Verge.

«Загалом ми хочемо показувати відео найвищої якості. Але якщо щось довго не дивляться — адже переважна більшість переглядів припадає на початок — ми переходимо на відео нижчої якості. Якщо згодом відео знову стане популярним, ми повторно відтворимо відео вищої якості», — зазначив він.

Моссері підтвердив, що інстаграм надає більше ресурсів для відео від «творців, які приваблюють більше переглядів».

За його словами, система ефективності «працює на сукупному рівні, а не на рівні окремого глядача».

У відповідь іншому користувачу, який запитав, чи такий підхід не ставить у невигідне становище творців контенту, в яких помірні авдиторія та перегляди, Моссері написав, що зміна є невеликою і не матиме значного впливу на практиці.

«Здається, якість набагато важливіша для оригінального автора, який, швидше за все, видалить відео, якщо воно виглядає поганим, ніж залишить для глядачів», — додав Моссері.

Пояснення Адама Моссері узгоджуються з тим, як компанія Meta описувала свій підхід до цього раніше. У 2021 році компанія прогнозувала, що не зможе встигати за збільшенням кількості відео, завантажених на її платформи. Зокрема, торік, за оцінкою компанії, підтримували 4 млрд відеопотоків на день у фейсбуці.

Meta повідомляла у блозі, що для економії обчислювальних ресурсів для відносно небагатьох відео, які найбільше переглядають, вона надає свіжим завантаженням найшвидше та найпростіше кодування. Після того, як відео «отримує достатньо тривалий час перегляду», воно отримує більш надійний код кодування. Коли воно стає досить популярним, Meta застосовує до відео свою найдосконалішу обробку. У результаті, звичайно, найпопулярніші творці, як правило, мають найкращі відео.

Фото: Instagram / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду