У телеграму 10 мільйонів платних користувачів

У телеграму 10 мільйонів платних користувачів

17:45,
6 Вересня 2024
2161

У телеграму 10 мільйонів платних користувачів

17:45,
6 Вересня 2024
2161
У телеграму 10 мільйонів платних користувачів
У телеграму 10 мільйонів платних користувачів
З цієї нагоди з месенджера прибрали дві функції, якими зловживали шахраї.

У месенджера «Телеграм» — 10 млн платних користувачів. Про це написав його власник Павло Дуров у своєму телеграм-каналі.

Він заявив, що цього року компанія прагне зробити так, щоб модерацію в телеграмі  не критикували, а хвалили.

Тому в месенджері припинили дію функцій, якими активно користувалися шахраї. Зокрема, видалили «Люди поруч», яка, за висловом Дурова, мала проблеми з ботами та шахраями.

Також вимкнули завантаження нових медіафайлів у телеграмі — інструмент для ведення блогів, яким зловживали аноніми.

«Хоча 99,999% користувачів телеграму не мають нічого спільного зі злочинністю, 0,001% залучених до незаконної діяльності створюють поганий імідж для всієї платформи, ставлячи під загрозу інтереси майже мільярда наших користувачів», — написав Дуров.

Додамо, напередодні Павло Дуров зробив першу публічну заяву після свого арешту, пообіцявши більше модерувати контент на платформі — помітна зміна тону, порівняно з заявою компанії, що йому «немає чого приховувати» після арешту.

Опісля медіа виявили зміни у відповідях на «Часті питання» месенджера щодо модерації приватних чатів. Згодом команда месенджера повідомила, що відредагувала їх, щоб пояснити користувачам, на яку скриньку звертатися в разі потреби.

Нагадаємо, Павла Дурова затримали у Франції 24 серпня. Невдовзі прокуратура Франції повідомила, що розслідує його справу за 12 статтями, серед яких співучасть в обороті наркотиків та зберігання дитячого порно.

Президент Франції Емманюель Макрон запевнив, що затримання Павла Дурова відбулося суто в межах зусиль правоохоронців з дотримання законності і заперечив політичний вплив на розслідування.

28 серпня засновника та гендиректора Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти. За інформацією медіа, слідчий суддя вирішив припинити затримання для проведення первинного допиту та можливого висунення обвинувачення. Для виходу на волю під судовий нагляд Дуров мав внести заставу в розмірі 5 млн євро.

Команда платформи прокоментувала затримання засновника месенджера Павла Дурова, заявивши, що Telegram дотримується Закону про цифрові послуги ЄС, а його модерація «відповідає галузевим стандартам і постійно вдосконалюється».

Президент Володимир Зеленський у відповідь на запитання «Детектора медіа» сказав, що затримання Павла Дурова ніяк не впливає на роботу телеграму в Україні. Щодо цього має бути обговорення серед країн ЄС.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослава Юрчишина, у справі арешту Павла Дурова Україна наразі зайняла позицію спостерігача, а рішення про закриття месенджера в Україні РНБО поки не готує

Фото: Telegram / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду