Російські та китайські пропагандистські медіа обмежать у тіктоку, — NYT

Російські та китайські пропагандистські медіа обмежать у тіктоку, — NYT

10:20,
24 Травня 2024
887

Російські та китайські пропагандистські медіа обмежать у тіктоку, — NYT

10:20,
24 Травня 2024
887
Російські та китайські пропагандистські медіа обмежать у тіктоку, — NYT
Російські та китайські пропагандистські медіа обмежать у тіктоку, — NYT
TikTok пообіцяв блокувати відео користувачів, які поширюють ролики пропагандистських ресурсів на аудиторії за межами їхніх країн.

Відеоплатформа TikTok задекларувала істотне обмеження державних пропагандистських медіа, у тому числі російських та китайських, показуючи свої зусилля у протидії дезінформації в рік проведення виборів у низці держав світу. Про це повідомило видання The New York Times.

Компанія заявила про нові обмежувальні заходи щодо поширення відео з державних акаунтів ЗМІ, включаючи російські та китайські видання, оскільки не згодна з критикою, що її використовують як інструмент пропагандистів під час так званого року виборів, які відбудуться в Євросоюзі, Великій Британії, США та інших державах.

У 2022 році TikTok почав додавати маркування до акаунтів державних ЗМІ, як російської міжнародної телемережі RT (перебуває під міжнародними санкціями. — Ред.), та офіційного медіа Китайської комуністичної партії. Відтепер соцмережа пообіцяла забороняти поширення їхнього суспільно-політичного контенту користувачами, коли вони «спробують охоплювати громадян поза їхньою країною».

Також таким акаунтам у тіктоці будуть блокувати рекламування контенту поза межами своєї країни.

У своєму блозі компанія заявила, що за перші чотири місяці 2024 року нейтралізувала 15 дезінформаційних кампаній, заблокувавши 3 тисячі акаунтів, які їх здійснювали.

«Ми виявили, що більшість цих мереж намагалися вплинути на політичний дискурс у їхніх цільових аудиторіях, у тому числі стосовно виборів. Наприклад, ми заблокували мережу, яка спрямовувалася на індонезійську аудиторію перед президентськими виборами в країні на початку року, та ще одну, націлену на громадян Великої Британії через штучне накручування розбіжностей у внутрішній політиці», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: 

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації 15 квітня повідомив, що розпочав офіційну співпрацю з адміністрацією TikTok задля протидії розвитку російської пропаганди в їхній соцмережі.

Фото: ТікТок / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду