У Запоріжжі запустили чатбот для протидії домашньому насильству

У Запоріжжі запустили чатбот для протидії домашньому насильству

16:45,
27 Березня 2023
1175

У Запоріжжі запустили чатбот для протидії домашньому насильству

16:45,
27 Березня 2023
1175
У Запоріжжі запустили чатбот для протидії домашньому насильству
У Запоріжжі запустили чатбот для протидії домашньому насильству
Створення чатботу стало підсумком просвітницького проєкту.

Чатбот «Запоріжжя — місто без насильства» почав працювати у тестовому режимі. Скориставшись ним, можна підвищити рівень обізнаності щодо причин і наслідків домашнього насильства, повідомили у Департаменті соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації.

Користувачі чатботу матимуть змогу переглянути своє ставлення до постраждалих від насильства та кривдників(-ць), дізнатися більше про здорові та токсичні стосунки.

«Найголовніше — ви отримаєте дієві інструменти, що особисто Ви можете почати робити від цього моменту, щоб досягнути нульової толерантності до насильства в нашому суспільстві», — зазначено у повідомленні.

Діє чатбот у застосунках Telegram, Facebook та Viber. Переглянути чатбот можна за посиланням.

Створення чатбота стало одним із підсумків просвітницького проєкту «Про домашнє насильство знай — впевнено себе відчувай», який реалізовували у Запорізькій області.

Упродовж чотирьох місяців у навчальних тренінгах взяли участь близько 300 людей, зокрема із Маріупольської міської громади, Пологівська, Бердянська, Чернігівська, Смирновська сільських громад.

«Долучилися до проекту також навчальні заклади. Серед учасників були студенти Запорізької політехніки, національного університету, економіко-правового коледжу, електротехнічного коледжу. Було багато представників громадських об'єднань, а також правоохоронці» — розповіла головна спеціалістка департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Вероніка Шостак.

Чатбот у межах проєкту створила ГО «Інноваційні соціальні рішення», яка співпрацює із Фондом ООН у галузі народонаселення.

Нагадаємо, в Україні запрацювала «Платформа допомоги врятованим». Онлайн-майданчик націлений на допомогу постраждалим від різних видів насильства під час війни.

Фото: dsznzoda / facebook

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду