До СБУ надійшло близько 5 тисяч заявок про колаборантів

До СБУ надійшло близько 5 тисяч заявок про колаборантів

12:17,
15 Жовтня 2022
2239

До СБУ надійшло близько 5 тисяч заявок про колаборантів

12:17,
15 Жовтня 2022
2239
До СБУ надійшло близько 5 тисяч заявок про колаборантів
До СБУ надійшло близько 5 тисяч заявок про колаборантів
Українці активно користуються чат-ботом «єВорог». У Мінцифри закликають й надалі повідомляти, «якщо родичі, друзі, знайомі стають на бік ворога».

Завдяки чат-боту «єВорог» Служба безпеки України отримує тисячі заявок про підозру людей у колабораціонізмі. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

«Ми вже отримали в чатбот 4782 заявки про підозру людей у колабораціонізмі. Інформацію передали СБУ, де все перевірять. Вдячні кожному, хто долучається до народної розвідки», – інформує пресслужба Мінцифри.

Такі дані допомагають захищати Україну: «Державні зрадники перебувають не лише на окупованих територіях країни, а й на підконтрольних Україні. Вони всіляко допомагають ворогу нищити наші домівки, корегують вогонь, організовують референдуми, зливають дані, допомагають окупантам та агітують українців підтримувати Путіна».

У Мінцифрри нагадали, як повідомити про колабораціоністів: «Надсилайте фото чи відео підтвердження або описуйте текстом, чому цю людину ви вважаєте колабораціоністом. Не забувайте видаляти всі кадри з телефона та листування з єВорогом».

Нагадаємо, у березні Мінцифри запустило у телеграмі чат-бот «єВорог». За його допомогою можна надіслати інформацію про колаборантів, а також відправити точну геолокацію розташування чи дані про пересування російської техніки або загарбників. Передбачено можливість обрати види військ чи техніки окупанта із запропонованого списку або вписати самостійно; вказати, скільки саме було окупантів чи техніки; надіслати заявку без фото чи відео тощо. Усі отримані дані перевіряють і у разі їх достовірності передають Збройним силам України. Також у чат-боті є можливість повідомляти про вибухонебезпечні предмети та російських солдатів.

Приклад заявки: Мінцифри

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду