Дитячі блогери на YouTube рекламують в основному фастфуд — дослідження

Дитячі блогери на YouTube рекламують в основному фастфуд — дослідження

14:15,
27 Жовтня 2020
2450

Дитячі блогери на YouTube рекламують в основному фастфуд — дослідження

14:15,
27 Жовтня 2020
2450
Дитячі блогери на YouTube рекламують в основному фастфуд — дослідження
Дитячі блогери на YouTube рекламують в основному фастфуд — дослідження
Автори:
У дослідженні аналізували відео п’яти інфлуенсерів на YouTube із найбільшою кількість переглядів.

Більшість дитячих блогерів на YouTube у своїх відео переважно рекламують шкідливу їжу та газовану солодку воду, збираючи при цьому мільярди переглядів. Про це йдеться у дослідженні, яке опублікували у журналі Pediatrics, пише CNN.

Як відмічають автори дослідження, його метою було виявити, як рекламодавці використовують нові можливості для продажу своєї продукції дітям.

«Ми повинні ставитися до відео інфлуенсерів на YouTube зі скепсисом, навіть до відео, які здаються освітніми або орієнтованими на дітей», — зазначила асистентка кафедри харчування в галузі охорони здоров’я Школи глобального громадського здоров’я університету Нью-Йорка та медичного центру Лангоне Марі Брагг.

У дослідженні аналізували відео п’яти інфлуенсерів на YouTube із найбільшою кількість переглядів. Їм було від 3 до 14 років. Дослідники намагалися з’ясувати, як часто вони граються іграшками або рекламують якусь їжу.

Виявилося, що з 418 відео близько 179 були присвячені різній їжі або напоям, при чому 90% з них рекламували саме шкідливу їжу, таку як фастфуд. Самі ж відео зібрали понад мільярд переглядів.

Як відмічають експерти, важливо стежити за тим, що рекламують дітям, оскільки у майбутньому їхні харчові звички можуть призвести до ожиріння або проблем із серцево-судинною системою. Батьки можуть думати, що їхні діти «дивляться, як хтось грається у дворі», а не те, що їм рекламують якусь їжу з McDonalds за певну плату.

«Ми повинні регулювати рекламу шкідливої їжі та напоїв на YouTube. Вважаю, що її треба повністю заборонити, як це вже зроблено на телебаченні», - сказала д-р Дженні Радецькі з Американської академії педіатрії.

Нагадаємо, засновниця ініціативи «Як не стати овочем» Оксана Мороз запропонувала створити рейтинг блогерів, які можуть давати шкідливі поради щодо лікування та охорони здоров'я. 

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду