Instagram почав маркувати сторінки державних ЗМІ

Instagram почав маркувати сторінки державних ЗМІ

19:15,
6 Жовтня 2020
1837

Instagram почав маркувати сторінки державних ЗМІ

19:15,
6 Жовтня 2020
1837
Instagram почав маркувати сторінки державних ЗМІ
Instagram почав маркувати сторінки державних ЗМІ
Автори:
Facebook запровадив цю функцію ще в червні 2020 року.

Протягом останнього тижня соціальна мережа Instagram почала маркувати сторінки, які належать державним ЗМІ. Про це повідомляє видання Engadget.

Вперше нові мітки помітив журналіст Мішель Кейсі. Після натискання на мітку, користувач потрапляє на сторінку, де соцмережа детально пояснює свою політику.

В соцмережі пояснили, що вважають підконтрольними державі ті ЗМІ, які частково або повністю перебувають під редакційними контролем уряду, і, додали, що для класифікації державних ЗМІ були розроблені критерії.

При цьому в Instagram відмічають, що не всі ЗМІ можуть погодитись з рішенням соцмережі. У них є можливість подати апеляцію. 

У Facebook, яка є власником Instagram, дали зрозуміти, що планують «впродовж наступних місяців» розпочати маркувати в Instagram й рекламу, яка поширюватиметься підконтрольними державі ЗМІ. Для цього компанія розробила спеціальні критерії разом з 65 експертами.

Маркування в Instagram розпочалося не випадково за декілька тижнів до президентських виборів у США. Видання припускає, що соцмережа намагається таким чином посилити боротьбу з поширенням дезінформації на власній платформі.

Нагадаємо, вперше про те, що для державних ЗМІ будуть запроваджувати спеціальні мітки, у Facebook заговорили ще в жовтні минулого року, але почали впроваджувати нові правила лише в червні 2020 року.

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду