ms.detector.media
MediaSapiens
20.03.2020 10:59
Twitter не буде видаляти суперечливий твіт Ілона Маска про коронавірус
Twitter не буде видаляти суперечливий твіт Ілона Маска про коронавірус
Маск заявив, що діти «мають імунітет» до вірусу, незважаючи на наукові докази протилежного.

Twitter не буде видаляти твіт підприємця-мільярдера Ілона Маска, у якому той сказав, що діти «мають імунітет» від COVID-19 (захворювання, спричиненого новим коронавірусом), незважаючи на докази того, що вони насправді можуть заразитися і серйозно захворіти.

Про це пише The Verge.

У четвер, 19 березня, Ілон Маск написав: «Діти по суті мають імунітет, але люди похилого віку є вразливими. Сімейні зустрічі у тісному колі між дітьми та бабусями і дідусями, мабуть, найбільш ризиковані».

На початку цього тижня у Twitter оголосили, що об'єднуються з Facebook та іншими компаніями для боротьби з дезінформацією щодо зростаючої пандемії. Експерти сходяться на думці, що люди похилого віку справді наражаються на вищй ризик. Але схоже, що твіт Маска суперечить новим рекомендаціям Twitter щодо контенту про коронавірус.

У своєму блозі представники Twitter заявили, що обмежуватимуть контент, який суперечить визнаним даним із авторитетних джерел. До таких фактів там віднесли «заперечення встановлених наукових фактів щодо передачі вірусу в інкубаційному періоді або дані про те, що «COVID-19 не вражає дітей».

Все ж є докази того, що він все ще може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям у деяких дітей, пише The Verge. Але цього недостатньо для того, щоб твіт Маска «вийшов на територію дезінформації», заявили у Twitter. Представники компанії прокоментували виданню, що його твіт не порушує нові правила. Але додали, що продовжать консультації з партнерами щодо цього питання.

Раніше Ілон Маск у інших твітах вже недооцінював масштаби пандемії коронавірусу. У листі своїм свівробітнкам писав, що смертність від нього не вища ніж від наслідків аварій автомобілів. У іншому твіті він писав, що «ймовірно» до «кінця квітня» не буде нових випадків COVID-19.

Нагадаємо, раніше  MediaSapiens писав, що Міністерство охорони здоров’я України спільно із Facebook буде протидіяти фейкам про коронавірус та інформувати про хворобу, яку він викликає.

Фото: TechCrunch

ms.detector.media