YouTube звинуватили у радикалізації й поширенні мови ворожнечі

YouTube звинуватили у радикалізації й поширенні мови ворожнечі

12:18,
4 Березня 2020
2381

YouTube звинуватили у радикалізації й поширенні мови ворожнечі

12:18,
4 Березня 2020
2381
YouTube звинуватили у радикалізації й поширенні мови ворожнечі
YouTube звинуватили у радикалізації й поширенні мови ворожнечі
Автори:
Алгоритми платформи підштовхують глядачів до крайнощів, стверджують громадські активісти.

YouTube був позначений у звіті від організації Hope Not Hate, яка бореться із ненавистю по всьому світу, як «радикалізуючий орган». Про це пише британське видання The Guardian.

Голова правління Комітету з питань внутрішніх справ у справах громад Іветт Купер заявила, що коли вона та інші користувачі створили обліковий запис для пошуку однієї з крайніх правих груп, зазначених у звіті, YouTube автоматично запропонував глядачам продивитися відео про неонацистів.

«YouTube завжди готовий запропонувати набагато, набагато більше, часто стає набагато екстремальнішим і підштовхує до крайнощів, тому що так працює YouTube», — сказала вона.

За словами пані Купер, платформа стала «органом радикалізації» замість того, щоб брати на себе відповідальність за те, як працюють їхні алгоритми.

У доповіді детально описані дії торі, які були призупинені через публікації в ісламофобських соціальних мережах.

У організації також нагадали про зростаючий рівень ісламофобії у соцмережах. Там також звинуватили радницю голови британського міста Вінчестер Джудіт Клеменсон у використанні анонімного облікового запису Twitter для розміщення теорії змови про «небезпечну мусульманську повістку дня в контексті світового домінування».

Там навели ще кілька прикладів антимусульманських повідомлень у Facebook та на інших платформах. У організації закликали «негайно вжити заходів проти цих осіб» і заявили, що "продовжуватиме вимагати вжити належних заходів для подолання кризи ісламофобії», які є у Консервативній партії Британії.

Прессекретар партії сказав The Guardian, що у партії негайно починають розслідування цього питання.

Нагадаємо, MediaSapiens раніше писав, що Велика Британія почне фільтрувати пости у соціальних мережах.

Фото: The Guardian

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду