У фейсбуці Зеленському відповіли на новорічне привітання хештегом #єрізниця

У фейсбуці Зеленському відповіли на новорічне привітання хештегом #єрізниця

16:14,
2 Січня 2020
55839

У фейсбуці Зеленському відповіли на новорічне привітання хештегом #єрізниця

16:14,
2 Січня 2020
55839
У фейсбуці Зеленському відповіли на новорічне привітання хештегом #єрізниця
У фейсбуці Зеленському відповіли на новорічне привітання хештегом #єрізниця
Серед тих, кого обурило привітання президента України Володимира Зеленського є акторка Ірма Вітовська, ексміністр інформаційної політики Дмитро Золотухін, ексміністр інфраструктури Володимир Омелян, медійники та письменники.

У своєму новорічному привітанні президент України Володимир Зеленський, зокрема, казав, що «у новому році нам треба бути єдиною країною щодня».

«Це має стати нашою національною ідеєю. Навчитися жити разом у повазі заради майбутнього своєї країни. Адже ми уявляємо його однаково – це успішна та квітуча країна, де немає війни, країна, яка повернула своїх людей і свої території. Де неважливо як названа вулиця, бо вона освітлена та заасфальтована. Де немає різниці, біля якого пам’ятника ти чекаєш дівчину, в яку ти закоханий. Якщо ми бачимо майбутнє однаково, це повинно нас об’єднати», — зазначив президент.

Проте такі слова сподобалися далеко не всім. Після привітання користувачі Facebook почали писати обурені пости з хештегом #єрізниця.

Приміром, акторка Ірма Вітовська пише: «Для мене є різниця!!! І я знаю, хто я! І знаю історію своєї країни! І знаю, що вона різна, але моя! І точно знаю, яка!!! І кордони, які і коли саме були... І мови, і діалекти, і говірки...і візерунки на вишивках, і міфи, і пісні.. і трагедії, і здобутки… Більше того, я знаю, які мови зникли і завдяки кому... І я пам'ятатиму всіх, хто поклав і кладе голову за цю землю, за право бути і жити тут! На своїй землі!».

Ексміністр інформаційної політики Дмитро Золотухін з хештегом #єрізниця опублікував частину вірша Тараса Шевченка «Мені однаково».

Також користувачі Facebook почали змінювати аватарки, додаючи слова «Не однаково мені».

Ведучий Hromadske Андрій Сайчук вважає, що Зеленський «є носієм певної ідентичності (постсовєцкої, совєцкої, російської) і саме тому так багато людей інстинктивно побачили загрозу в його меседжі для власної, української ідентичності».

Телеведуча та радниця міністра освіти України Іванна Коберник пише: «Проблема порозуміння між українцями з різним культурним, соціальним та історичним бекграундом існує. Але виступ президента був не про терпимість і толерантність до інакшості. Він був про поглиблення прірви. Ви хочете жити на вулиці Гіві, якщо вона освітлена і заасфальтована?».

Ексміністр інфраструктури Володимир Омелян опублікувавз хештегом #єрізниця свої фотографіїз ходиу Києві до дня народження Степана Бандери. «Банера не вітав зі святами окупантів, він їх знищував», — підписав зображення Володимир Омелян.

Депутат фракції політичної партії «Голос» Ярослав Юрчишин разом із хештегом запостив згадку, що минулий рік він зустрічав під гімн ОУН «Зробились ми великої години».

Журналістка журналу «Країна» Ольга Швед опублікувала з хештегом #єрізниця фотографію табору в Освенцимі, натякаючи, що і там був гарний асфальт.

Аналогічний пост і в Ірини Солошенко, медика Майдану і волонтерки.

Також з таким хештегом постять цитати з твору Уласа Самчука «Нарід чи чернь?». Наприклад, такі уривки з цього твору опублікували Андрій Сайчук, журналістка Прямого каналу Інна Попович, телеведуча Мирослава Барчук.

Письменник Володимир Рафєєнко написав колонку для DW з критикою новорічного привітання.

Пост з хештегом #єрізниця також опублікував письменник Андрій Любка.

 

Нагадаємо, раніше учасник сутичок під Верховною Радою став героєм мемів у Facebook.

Головне фото: president.gov.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду