ms.detector.media
MediaSapiens
Facebook Blog
23.12.2019 11:17
Facebook закрила мережу фейкових протрампівських акаунтів
Facebook закрила мережу фейкових протрампівських акаунтів
У глобальній компанії заявили, що ліквідували велику мережу фейкових акаунтів, з яких поширювали пропаганду на користь президента США Дональда Трампа.

Днями у Facebook та Twitter закрили масштабну мережу фейкових акаунтів, які агітували за президента США. Про це йдеться у новині на офіційному блозі Facebook.

Фейкові профілі «маскувалися» під американців: так, штучний інтелект генерував обличчя для фото в соцмережах? повідомляє The Verge.

Facebook повʼязала акаунти з американською медіакомпанією The BL, яка повʼязана з Epoch Media Group. У серпні цього року вперше з'явилась інформація про те, що Epoch Media Group поширювала пропаганду на підтримку Трампа через соцмережі.

У Facebook повідомили, що облікові записи публікували «з дуже високою частотою» агітацію на підтримку американського президента та були повʼязані з сайтами, що належать BL і The Epoch Times. Обліковими записами та сторінками керували люди у США та Вʼєтнамі.

Загалом Facebook видалив 610 облікових записів, 89 сторінок Facebook, 156 груп і 72 облікових записи Instagram, повʼязаних з організацією. Близько 55 мільйонів акаунтів підписались на одну з видалених сторінок у Facebook, а 92 тисячі підписалися принаймні на один із цих облікових записів Instagram. За даними глобальної компанії, організація витратила на рекламу сторінок у соцмережах близько 9,5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, нещодавно Трамп опублікував фейкове фото нагородження собаки, який допоміг знищити лідера ІДІЛ.

Крім того, Трамп встановив особистий рекорд із кількості твітів на день.

ms.detector.media