Фейсбук боротиметься з дезінформацією про вакцинацію

Фейсбук боротиметься з дезінформацією про вакцинацію

12:45,
6 Вересня 2019
3782

Фейсбук боротиметься з дезінформацією про вакцинацію

12:45,
6 Вересня 2019
3782
Фейсбук боротиметься з дезінформацією про вакцинацію
Фейсбук боротиметься з дезінформацією про вакцинацію
Автори:
Соціальна мережа Фейсбук вирішила приєднатися до боротьби з поширенням неправдивої інформації про вакцинацію.

Як повідомляє СNN, Фейсбук буде перенаправляти користувачів, які цікавляться вакцинацією, на сайти з достовірною інформацією про щеплення, а також показувати спливаючі вікна з просвітницькою інформацією.

Такі вікна будуть з'являтися тоді, коли користувач шукатиме інформацію про вакцинацію, переглядає групи певної спрямованості або натискає на хештег, пов'язаний з щепленнями.

Користувачам із США буде запропоновано перейти на сайти Центрів з контролю і профілактики захворювань, а жителям інших країн – сайт ВООЗ. Нововведення торкнеться Фейсбуку та Інстаграму, що належить їй.

«Ми знаємо, що батьки часто використовують соціальні мережі як джерело інформації про здоров'я і для зв'язку з іншими батьками, і буває важко визначити, якому джерелу інформації можна довіряти», — заявила представники Центру з контролю і профілактики захворювань США Крістен Нордлунд (Kristen Nordlund). 

Вона також додала, що «розвінчування міфів і дезінформації про вакцинацію є загальним обов'язком» і що в Центрі «аплодують крокам», вжитим Фейсбук.

За даними міністерства охорони здоров'я України, з початку року в нашій країні на кір захворіло трохи більше 57 тисяч осіб, з яких 30,2 тисяч дітей. Зазначимо, що специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. 

Як повідомляв «Детектор медіа», за даними міжнародних експертів, російські «тролі» у соцмережах зіграли чималу роль у виникненні всесвітньої кризи в охороні здоров'я. Професор Університету Джорджа Вашингтона Девід Бронятовські (David Broniatowski) виявив, що з 2014 року акаунти з російської «фабрики тролів» поширювали у США дезінформацію про вакцинацію, маскуючись під реальних інтернет-користувачів.

Додамо, що соцмережі почали більш активно боротися з дезінформацією про вакцинацію. Так Інстаграм буде блокувати хештеги, за допомогою яких у соцмережі поширюють недостовірну інформацію про щеплення, Ютуб відключив монетизацію для відео, що пропагують відмову від щеплень.

Соціальна мережа Pinterest показуватиме у результатах пошуку інформацію про івкцинацію лише від перевірених профільних організацій: Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Центру контролю захворювань, Американської академії педіатрії (AAP) та Мережі безпечних вакцин.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Etcetera Media
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду