ms.detector.media
MediaSapiens
Etcetera Media
06.09.2019 12:45
Фейсбук боротиметься з дезінформацією про вакцинацію
Фейсбук боротиметься з дезінформацією про вакцинацію
Соціальна мережа Фейсбук вирішила приєднатися до боротьби з поширенням неправдивої інформації про вакцинацію.

Як повідомляє СNN, Фейсбук буде перенаправляти користувачів, які цікавляться вакцинацією, на сайти з достовірною інформацією про щеплення, а також показувати спливаючі вікна з просвітницькою інформацією.

Такі вікна будуть з'являтися тоді, коли користувач шукатиме інформацію про вакцинацію, переглядає групи певної спрямованості або натискає на хештег, пов'язаний з щепленнями.

Користувачам із США буде запропоновано перейти на сайти Центрів з контролю і профілактики захворювань, а жителям інших країн – сайт ВООЗ. Нововведення торкнеться Фейсбуку та Інстаграму, що належить їй.

«Ми знаємо, що батьки часто використовують соціальні мережі як джерело інформації про здоров'я і для зв'язку з іншими батьками, і буває важко визначити, якому джерелу інформації можна довіряти», — заявила представники Центру з контролю і профілактики захворювань США Крістен Нордлунд (Kristen Nordlund). 

Вона також додала, що «розвінчування міфів і дезінформації про вакцинацію є загальним обов'язком» і що в Центрі «аплодують крокам», вжитим Фейсбук.

За даними міністерства охорони здоров'я України, з початку року в нашій країні на кір захворіло трохи більше 57 тисяч осіб, з яких 30,2 тисяч дітей. Зазначимо, що специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація. 

Як повідомляв «Детектор медіа», за даними міжнародних експертів, російські «тролі» у соцмережах зіграли чималу роль у виникненні всесвітньої кризи в охороні здоров'я. Професор Університету Джорджа Вашингтона Девід Бронятовські (David Broniatowski) виявив, що з 2014 року акаунти з російської «фабрики тролів» поширювали у США дезінформацію про вакцинацію, маскуючись під реальних інтернет-користувачів.

Додамо, що соцмережі почали більш активно боротися з дезінформацією про вакцинацію. Так Інстаграм буде блокувати хештеги, за допомогою яких у соцмережі поширюють недостовірну інформацію про щеплення, Ютуб відключив монетизацію для відео, що пропагують відмову від щеплень.

Соціальна мережа Pinterest показуватиме у результатах пошуку інформацію про івкцинацію лише від перевірених профільних організацій: Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Центру контролю захворювань, Американської академії педіатрії (AAP) та Мережі безпечних вакцин.

ms.detector.media