«Твіттер» не блокуватиме расистські висловлювання Трампа

«Твіттер» не блокуватиме расистські висловлювання Трампа

11:01,
17 Липня 2019
2230

«Твіттер» не блокуватиме расистські висловлювання Трампа

11:01,
17 Липня 2019
2230
«Твіттер» не блокуватиме расистські висловлювання Трампа
«Твіттер» не блокуватиме расистські висловлювання Трампа
Автори:
Це у компанії офіційно підтвердили журналістам видання The Verge.

Днями президента США Дональда Трампа звинувалити в расизмі після того, як він оприлюднив низку твітів. У них він заявив, що кілька жінок-політикинь нібито не є американськими громадянками за народженням і що вони повинні поїхати назад, до тих «занепалих та заражених злочинністю країн», з яких походять. Насправді троє з жінок, про яких він висловився, народилися у США.

Такі твіти різко розкритикували політики та громадські активісти. Так, у Демократичній партії твіти президента назвали расистськими. Речниця Палати представників Ненсі Пелосі сказала, що Трамп хоче «зробити Америку знову білою».

Попри критику, Твіттер не видалятиме пости Трампа, які викликали резонанс. Це у компанії офіційно підтвердили журналістам видання The Verge.

Є правила, згідно з якими у твітах не можна «принижувати або підсилювати негативні стереотипи» про представників певних категорій суспільства. Якби пости Трампа порушили ці норми, то його твіти приховали б за сірою «скринькою», яка попереджала б користувачів про такий контент. Це свого роду альтернативний механізм Твіттера повному видаленню твітів.

The Verge називає політику ставлення «Твіттера» до такого контенту розмитою, хоча раніше у компанії заявили про зміну підходу до образливих постів. Проте й зараз зміст твітів у компанії можуть інтерпретувати по-різному: часом їх будуть вважати їх образливими, а часом — ні.

Тим часом, пише видання, твіти Трампа розкритикували навіть деякі республіканці.

«Якби у Твіттері використовували свою нову функцію, пояснивши, який контент прийнятний, а який — ні, було б зрозуміло, чому приймається таке рішення. А поки ми не знаємо, за яким критерієм твіти потрапляють або не потрапляють до «сірої скриньки», — пише The Verge.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, твіти Трампа читає кожен п’ятий дорослий американець.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Verge
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду