Facebook презентувала криптовалюту Libra: головне

Facebook презентувала криптовалюту Libra: головне

10:58,
19 Червня 2019
2547

Facebook презентувала криптовалюту Libra: головне

10:58,
19 Червня 2019
2547
Facebook презентувала криптовалюту Libra: головне
Facebook презентувала криптовалюту Libra: головне
Автори:
18 червня 2019 року компанія Facebook опублікувала ключову інформацію про власну криптовалюту Libra.

Криптовалюта, як обіцяє компанія  Facebook, повноцінно запрацює на початку 2020 року, а поки вона доступна в тестовому режимі. Видання TechCrunch зібрало ключові деталі роботи проекту, а українське видання AIN.UA наводить адаптований переклад матеріалу.

Libra — токен від компанії Facebook, користуватися яким можна буде у фірмовому електронному гаманці Calibra. Гаманець буде вбудований в додатки WhatsApp, Messenger і сам Facebook. Libra буде стейблкоіном, тобто валютою з незначною волатильністю курсу.

Перекази в Libra будуть звільнятися від сплати значними комісіями. При цьому згадуються лише крихітні сервісні платежі, які допоможуть боротися зі спамерською активністю. Для користувачів комісії, як запевняють у компанії, будуть «непомітними», пише видання.

Скільки саме буде коштувати токен — поки що невідомо. Розробники обіцяють ціну, яка буде близька до євро, долара або фунту. Для користування потрібна буде верифікація на кшталт фото персональних документів.

Головна задача криптовалюти — спростити роботу бізнесу і долучити до платежів ринки, що розвиваються. Власна валюта дозволить Facebook уникнути розтрати на банківські комісії та спростить оформлення міжнародних платежів. Зараз, за ​​підрахунками компанії Facebook, транскордонні перекази в середньому обкладаються комісією у розмірі 7%, а в світі є 1,7 млрд дорослих, які не підключені до банківської інфраструктури.

Компанія Facebook не володіє Libra. Для управління цим проектом спеціально створена швейцарська неприбуткова організація Libra Association. Її склад нараховує 27 учасників, які вклали по $ 10 млн в операційну роботу криптовалюти, повідомляє AIN.UA.

Серед учасників — такі компанії як Mastercard, Uber, Vodafone та інші. У кожного з членів є по одному голосу — разом ця рада й буде у майбутньому керувати розвитком проекту. До офіційного запуску криптовалюта Facebook планує розширити Libra Association до 100 учасників, але новачкам виставляють доволі сувоір вимоги.

Партнери будуть зустрічатися двічі на рік. Вони також отримають так звані «інвестиційні токени». Залежно від зайнятості в проекті, інвесторам будуть виплачувати дивіденди — надлишки від зростання вартості активів, що лежать в основі криптовалюти Libra. Дивіденди будуть виплачувати тільки після вирахування всіх операційних витрат на утримання мережі.

Libra Association також зможе управляти кошиком активів, до яких прив'язана вартість криптовалюти. Спочатку токен буде спиратися на пакет із стабільних валют, таких як долар, фунт, швейцарський франк. Також — на державні облігації й банківські депозити. Якщо одна з позицій буде просідати в ціні, асоціація зможе скорегувати резерви.

Рядові користувачі отримають можливість придбати криптовалюту Libra в наступному році.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Facebook змінює алгоритм показу коментарів у соцмережі.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду