У Німеччині критикують міністерку за «PR-відео» Nestle у Twitter

У Німеччині критикують міністерку за «PR-відео» Nestle у Twitter

10:48,
7 Червня 2019
1790

У Німеччині критикують міністерку за «PR-відео» Nestle у Twitter

10:48,
7 Червня 2019
1790
У Німеччині критикують міністерку за «PR-відео» Nestle у Twitter
У Німеччині критикують міністерку за «PR-відео» Nestle у Twitter
Автори:
Міністерка продовольства та сільського господарства Німеччини Джулія Кльокнер записала відео, де похвалила компанію Nestle за зменшення цукру, солі і жирів у її продукції. Зараз ролик має більше пів мільйона переглядів.

Відео виклали у Twitter міністерства. Як пише DW, критики наголошують, що таким чином міністерка Джулія Кльокнер (Julia Klöckner) створила додатковий піар швейцарській компанії Nestle.

Хоча відео було частиною стратегії, розпочатої минулого року між німецьким міністерством та харчовою промисловістю країни, в якій остання погодилася до 2025 року добровільно скоротити кількість цукру, солі та жиру в продуктах.

Лідер німецької Партії зелених Катрін Герінг-Еккардт (Katrin Göring-Eckardt) звинуватила міністерку у випуску «рекламного відео» для Nestle. А депутат соціал-демократів (SPD) Карл Лаутербах (Karl Lauterbach) назвав інцидент «обурливим».

«Спочатку Кльокнер дозволила лобістам сперечатися з податками на цукор і системою рейтингування продуктів харчування, а потім вона бере участь в PR-акції», — заявив Лаутербах.

У свою чергу пані Кльокнер назвала критиків хейтерами. А прес-секретарка міністерства сказала, що у процесі зменшення цукру, жиру і солі у продуктах «треба говорити з усіма, включаючи компанії».

«Якщо вони взяли на себе зобов'язання змінювати свою продукцію, то це успіх —ось про це і йшлося», — сказала вона.

DW нагадує, що Nestle має дуже суперечливу історію по всьому світу, починаючи з 1970-х років, коли її звинувачували в «агресивному маркетингу» замінників грудного молока в бідних країнах, що сприяло смерті дітей. Компанія також потрапила під шквал критики за нібито порушення трудових прав, у тому числі у 2015 році, коли було виявлено, що її морепродукти, отримані в Таїланді, були результатом примусової праці. Пізніше Nestle оголосила про план запобігання порушенням прав праці та прав людини в ланцюжку поставок морепродуктів.

Фірма також була звинувачена організацією Greenpeace у величезній шкоді навколишньому середовищу, включаючи широкомасштабну вирубку лісів для своїх плантацій пальм. Під тиском громадських організацій щодо руйнівного характеру індустрії пальмової олії, Nestle зобов'язалася з 2020 року використовувати тільки ту пальмову олію, яка була вирощена з меншою шкодою для довкілля (sustainable).

Раніше детектор медіа писав про соціальну рекламу Міністерства транспорту Німеччини, яку назвали сексистською. Вона закликала велосипедистів вдягати шоломи.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скриншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду