ms.detector.media
MediaSapiens
Скриншот
07.06.2019 10:48
У Німеччині критикують міністерку за «PR-відео» Nestle у Twitter
У Німеччині критикують міністерку за «PR-відео» Nestle у Twitter
Міністерка продовольства та сільського господарства Німеччини Джулія Кльокнер записала відео, де похвалила компанію Nestle за зменшення цукру, солі і жирів у її продукції. Зараз ролик має більше пів мільйона переглядів.

Відео виклали у Twitter міністерства. Як пише DW, критики наголошують, що таким чином міністерка Джулія Кльокнер (Julia Klöckner) створила додатковий піар швейцарській компанії Nestle.

Weniger #Zucker, Fette und #Salz in Fertigprodukten – dafür setzt sich BMin @JuliaKloeckner mit der #Reduktion|s- und #Innovationsstrategie ein.

Dass dies geht, zeigt @NestleGermany, die die Strategie unterstützen. Sie haben 10% der Inhalte reduziert; weitere 5% sollen folgen. pic.twitter.com/jLpVSHRoyJ

— BMEL (@bmel) June 3, 2019

Хоча відео було частиною стратегії, розпочатої минулого року між німецьким міністерством та харчовою промисловістю країни, в якій остання погодилася до 2025 року добровільно скоротити кількість цукру, солі та жиру в продуктах.

Лідер німецької Партії зелених Катрін Герінг-Еккардт (Katrin Göring-Eckardt) звинуватила міністерку у випуску «рекламного відео» для Nestle. А депутат соціал-демократів (SPD) Карл Лаутербах (Karl Lauterbach) назвав інцидент «обурливим».

«Спочатку Кльокнер дозволила лобістам сперечатися з податками на цукор і системою рейтингування продуктів харчування, а потім вона бере участь в PR-акції», — заявив Лаутербах.

У свою чергу пані Кльокнер назвала критиків хейтерами. А прес-секретарка міністерства сказала, що у процесі зменшення цукру, жиру і солі у продуктах «треба говорити з усіма, включаючи компанії».

«Якщо вони взяли на себе зобов'язання змінювати свою продукцію, то це успіх —ось про це і йшлося», — сказала вона.

DW нагадує, що Nestle має дуже суперечливу історію по всьому світу, починаючи з 1970-х років, коли її звинувачували в «агресивному маркетингу» замінників грудного молока в бідних країнах, що сприяло смерті дітей. Компанія також потрапила під шквал критики за нібито порушення трудових прав, у тому числі у 2015 році, коли було виявлено, що її морепродукти, отримані в Таїланді, були результатом примусової праці. Пізніше Nestle оголосила про план запобігання порушенням прав праці та прав людини в ланцюжку поставок морепродуктів.

Фірма також була звинувачена організацією Greenpeace у величезній шкоді навколишньому середовищу, включаючи широкомасштабну вирубку лісів для своїх плантацій пальм. Під тиском громадських організацій щодо руйнівного характеру індустрії пальмової олії, Nestle зобов'язалася з 2020 року використовувати тільки ту пальмову олію, яка була вирощена з меншою шкодою для довкілля (sustainable).

Раніше детектор медіа писав про соціальну рекламу Міністерства транспорту Німеччини, яку назвали сексистською. Вона закликала велосипедистів вдягати шоломи.

ms.detector.media