В Instagram вперше створили серіал про Голокост

В Instagram вперше створили серіал про Голокост

10:19,
3 Травня 2019
3682

В Instagram вперше створили серіал про Голокост

10:19,
3 Травня 2019
3682
В Instagram вперше створили серіал про Голокост
В Instagram вперше створили серіал про Голокост
Автори:
В Instagram запустили акаунт, що через сторіс розповідає про життя 13-річної Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі 1944 року. Творці акаунту вирішили уявити, як могли б виглядати хроніки Голокосту в соцмережах.

Акаунт Eva.stories з’явився 1 травня. Його створили ізраїльський підприємець Маті Кохаві та його дочка Майя, пише The New York Times

Історія складається із 70 епізодів у сторіс, в яких британська акторка, яка грає Єву, показує своїм підписникам, як її безтурботне життя в Угорщині перериває вторгнення нацистів. Її сім’ю примусово поселяють у гетто, а згодом садять на потяг, що везе їх у концтабір Аушвіц.

Творці проекту кажуть, що хотіли розповісти історію Голокосту в доступному для молодого покоління форматі, саме тому обрали Instagram-сторіс. Проект коштував кілька мільйонів доларів.

“Пам'ять про Голокост за межами Ізраїлю зникає”, — сказав Маті Кохаві в інтерв'ю. “Ми думали, давайте зробимо щось дійсно руйнівне. Ми знайшли журнал і сказали: "Припустимо, що замість ручки і паперу Єва мала смартфон і документувала, що з нею відбувається. Таким чином, ми привезли смартфон до 1944 року", — зазначає автор серіалу.

Зйомки сторіс відбувалися у Львові впродовж трьох тижнів. Над ними працювало 400 людей, а для окремих сцен використовували військову техніку.

Серіал заснований на щоденнику дівчинки з тодішньої Угорщини Єви Хейман, в якому вона протягом кількох місяців детально розповідала про події свого життя. Після війни щоденник знайшла мама дівчинки, а згодом його опублікували у вигляді книги.

Нагадаємо, минулого року у Німеччині видали графічний роман — комікс на основі всесвітньо відомого щоденника єврейської дівчинки Анни Франк (Anne Frank), яка стала жертвою Голокосту.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скріншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду