Instagram тестує стрічку новин без лічильника лайків

Instagram тестує стрічку новин без лічильника лайків

11:15,
19 Квітня 2019
3951

Instagram тестує стрічку новин без лічильника лайків

11:15,
19 Квітня 2019
3951
Instagram тестує стрічку новин без лічильника лайків
Instagram тестує стрічку новин без лічильника лайків
Автори:
Компанія вважає, що це має «знизити тиск» для користувачів соціальної мережі.

Як пише TechCrunch, про тестування такої версії стрічки новин розповіла експертка Джейн Манчун Вонг (Jane Manchun Wong). Вона вже не вперше розповідає виданням інформацію про тестові версії соціальних мереж.

На скриншотах видно, що кількість вподобань прихована, але все ще є аватарки ваших друзів, які лайкнули пост. Кількість вподобань бачитимуть лише автори публікацій.

У компанії підтвердили TechCrunch, що є такий прототип, який поки не доступний загалу.

«Ми хочемо, щоб ваші фоловери зосереджувалися на тому, чим ви ділитеся, а не на тому, скільки ви маєте лайків. У тестовій версії тільки користувач, який поділився публікацією, побачить загальну кількість вподобань. Ми вивчаємо способи зниження тиску на користувачів в Instagram — це те, про що ми завжди думаємо», — сказали у компанії.

Видання зазначає, що прихована кількість вподобань під публікаціями у Instagram може змінити звичку ставити лайки лише за те, що їх пост вже набрав велику кількість. Таким чином з цієї соціальної мережі зникне дух конкуренції, що має підштовхнути авторів публікувати більш автентичний контент.

Український фахівець з цифрових медіа Андрій Бродецький написав у Facebook, що йому подобається ідея стрічки в Instagram без лайків.

«Я і сам майже перестав читати там стрічку. Все життя моїх друзів проходить в історіях. У стрічку ж частіше потрапляють занадто вилизані і "успішні" пости. Лічильник лайків підсвідомо сприймається як метрика якості посту: пост з тисячею лайків — хороший, з трьома — поганий. Виходить ефект снігової кулі — пости з великою кількістю лайків набирають ще більше лайків. А гарне фото без лайків здається поганим. Та ж історія з постами в Facebook», — написав він.

Раніше «Детектор медіа» писав, що Facebook тестує об’єднану зі Stories стрічку новин. Перемикатися між цими видами постів можна буде свайпами.   

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду