WhatsApp запустив сервіс з перевірки фактів перед виборами в Індії

WhatsApp запустив сервіс з перевірки фактів перед виборами в Індії

11:44,
3 Квітня 2019
2031

WhatsApp запустив сервіс з перевірки фактів перед виборами в Індії

11:44,
3 Квітня 2019
2031
WhatsApp запустив сервіс з перевірки фактів перед виборами в Індії
WhatsApp запустив сервіс з перевірки фактів перед виборами в Індії
Автори:
Checkpoint Tipline буде рейтингувати повідомлення за критерієм правдивості. Таким чином WhatsApp, який належить Facebook, прагне боротися з фейками перед виборами в Індії.

Як пише Reuters, компанія WhatsApp заявляє, що працювала з індійським стартапом Proto та ще двома профільними організаціями Dig Deep Media і Meedan, аби класифікувати повідомлення. Виокремлюється правда, брехня, оманливі заголовки та спірна інформація. З таких повідомлень планують побудувати базу даних, щоб краще розуміти, як працюють інформаційні маніпуляції.

На цей крок компанія пішша після критики на свою адресу щодо розповсюдження у месенджері неправдивих повідомлень. Наразі в Індії додатком користуються більше 200 мільйонів людей.

У понеділок Facebook — власниця WhatsApp — заявила, що видалила 712 акаунтів та 390 сторінок в Індії та Пакистані за «неавтентичну поведінку». Багато з цих облікових записів були пов’язані з індійською опозиційною партією, а деякі — з армією Пакистану.

Напередодні виборів в Індії (пройдуть 11 квітня та 23 травня) багато політичних партій звинувачують одне одного у поширенні неправдивих повідомлень у WhatsApp.  

Агентство Reuters спробувало скористатися новим сервісом Checkpoint Tipline. Редакція надіслала на перевірку повідомлення, яке містило неправдиву інформацію та було отримане через WhatsApp. Але впродовж двох годин реакції на запит не було, окрім того, що він був отриманий компанією.

Месенджер нещодавно також тестував нову функцію для користувачів — реверсивний пошук зображення. Це має дозволити юзерам перевірити автентичність фотографій, пише The Verge.

Reuters додає, що наскрізне шифрування у месенджері дозволяє групам людей обмінюватися повідомленнями, фото та відео, обходячи перевірку фактчекерськими організаціями.

Нагадаємо, раніше для боротьби з масовим поширенням фейків WhatsApp запровадив обмеження для репостів — не більше п’яти. Крім того, месенджер ввів в Індії нову посаду для боротьби з неправдивою інформацією.

У 2018 році тут відбулася низка заворушень через поширення дезінформаційних повідомлень у WhatsApp. За місяць через них загинуло 12 людей. Наприклад, у липні розлючений натовп убив п’ятьох найманих працівників на фермі через чутки про те, що вони займалися викраденням дітей.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
home.bt.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду