YouTube заборонив небезпечні челенджі та пранки

YouTube заборонив небезпечні челенджі та пранки

17:18,
16 Січня 2019
5676

YouTube заборонив небезпечні челенджі та пранки

17:18,
16 Січня 2019
5676
YouTube заборонив небезпечні челенджі та пранки
YouTube заборонив небезпечні челенджі та пранки
Автори:
Відеосервіс видалятиме небезпечні відеочеленджі та розіграші, але протягом перших двох місяців дії нових правил ютуб-канали не отримають за це покарань.

Відеоплатформа YouTube оновила правила щодо небезпечних викликів і розіграшів (челенджів і пранків), у яких аудиторії пропонують повторити побачене і записати на відео.

YouTube нагадав, що дозволяє розміщувати вірусні виклики та розіграші, але вони мають не перетинати межу завдання шкоди чи небезпеки. Правила спільноти забороняють вміст, який заохочує небезпечні дії, що можуть завдати серйозної шкоди.

В оновлених зовнішніх рекомендаціях зазначено, що YouTube не є місцем для челенджів на кшталт Tide pod challenge або Fire challenge, які можуть призвести чи вже призвели до смерті. Політики YouTube поширюються і на пранки з небезпекою серйозних фізичних травм. Відеосервіс не дозволяє розіграші, що змушують жертв повірити в те, що їм загрожує фізична небезпека: наприклад, імітація вторгнення в домівку чи стрілянини з машини. Також відеосервіс забороняє пранки, що завдають серйозного емоційного стресу дітям: наприклад, фальшива смерть одного з батьків, жорстка відмова в чомусь або цькування за помилки.

YouTube пояснив, що протягом наступних двох місяців челенджі та пранки, що порушують правила спільноти, будуть видалятися, але ютуб-канали не отримають за це «страйків» (покарань, що призводять до обмежень ютуб-каналу, а після трьох «страйків» канал блокують). Контент, що був розміщений на відеосервісі до оновлення правил, може бути видалений, але теж не призведе до «страйків».

Нагадаємо, соціальна відеоплатформа YouTube наздоганяє Facebook за проникненням у світі, й випереджає за кількістю часу, проведеного на ній користувачами. В Україні YouTube на другому місці серед найпопулярніших додатків.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду