Facebook розгортає у Великій Британії програму з фактчекінгу

Facebook розгортає у Великій Британії програму з фактчекінгу

13:39,
14 Січня 2019
2712

Facebook розгортає у Великій Британії програму з фактчекінгу

13:39,
14 Січня 2019
2712
Facebook розгортає у Великій Британії програму з фактчекінгу
Facebook розгортає у Великій Британії програму з фактчекінгу
Автори:
Компанія співпрацюватиме з незалежною організацією Full Fact, що перевірятиме контент на достовірність.

Як пише The Guardian, Full Fact стане першою організацією у Великій Британії, з якою Facebook співпрацюватиме у питанні фактчекінгу.

Дописи, посилання чи відео, які будуть визнані фальшивими, позначатимуть спеціальним маркуванням. Це допоможе застерегти користувачів, проте не заборонить їм поширювати чи прочитати контент.

Разом з тим, алгоритми соціальної мережі показуватимуть таку інформацію значно меншій аудиторії.

«Люди не хочуть бачити фальшиву інформацію, як і ми, — каже Сара Браун (Sarah Brown), менеджерка з медіаграмотності у компанії. — Ми раді працювати з такою поважною організацією, як Full Fact, щоб привести до ладу цю проблему. Комбінуючи технології з експертизою фактчекінгу від наших партнерів, ми постійно працюємо задля зменшення неправдивої інформації на нашій платформі».

Директор Full Fact Уіл Мой (Will Moy) каже, що фактчекінг може тривати дуже довго, проте важливо, щоб хтось робив цю роботу, адже дезінформація може завдавати реальної шкоди людям.

«Немає ніякої магічної «таблетки», яка б змогла повністю вирішити проблему. Нова можливість дозволяє нам попередити користувачів Facebookта підштовхнути їх до перевірки інформації. Сподіваємо, це допоможе зменшити поширення такої інформації без необхідності заборон на її розповсюдження», — вважає пан Мой.

Раніше аналогічну програму Facebook розгорнув у США. З одного боку, вона отримала позитивні оцінки, оскільки це спроба приборкати дезінформацію у соціальній мережі.

З іншого, компанію критикують через небажання безпосередньо платити за фактчекінг. Наразі про неправдиву інформацію сигналізують користувачі платформи, після чого її перевіряють сторонні компанії. У США фактчекінгом для Facebook, наприклад, замається інформаційне агентство Associated Press та спеціалізована організація Snopes.

Нагадаємо, нещодавно гендиректор і засновник компанії Facebook Марк Цукерберг пообіцяв у 2019 році організовувати дискусії про можливості та виклики розвитку технологій.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
fbnewsroomus
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду