Facebook виявила черговий баг: фото 6,8 млн юзерів стали публічними

Facebook виявила черговий баг: фото 6,8 млн юзерів стали публічними

11:23,
17 Грудня 2018
3128

Facebook виявила черговий баг: фото 6,8 млн юзерів стали публічними

11:23,
17 Грудня 2018
3128
Facebook виявила черговий баг: фото 6,8 млн юзерів стали публічними
Facebook виявила черговий баг: фото 6,8 млн юзерів стали публічними
Автори:
Соціальна мережа Facebook виявила, що внаслідок її помилки фотографії близько 6,8 мільйона користувачів стали публічними.
Про це компанія повідомила в блозі.
 
Facebook визнала, що сторонні додатки мали доступ до «більшої кількості фотографій, ніж зазвичай», протягом 12 днів у вересні (з 13 до 25 вересня цього року). Світлини близько 6,8 мільйонів юзерів могли опинитися в 1500 додатків 876 розробників. 
 
«Коли хтось дає дозвіл додатковій програмі на доступ до своїх фотографій на Facebook, зазвичай ми надаємо додаткам доступ лише до фотографій, якими люди діляться у своїй стрічці новин. У цьому випадку недолік, ймовірно, надав розробникам доступ і до інших світлин: із Marketplace та Stories», — йдеться в повідомленні компанії.
 
Через цей API-баг розробники інших додатків могли побачити навіть завантажені фотографії, які не було розміщено на Facebook. Наприклад, якщо користувач почав писати пост із фото, але так і не опублікував його. У такому випадку соцмережа все одно зберігає світлину протягом трьох днів.
 
У Facebook заявили, що вже виправили недолік і що співпрацюватимуть із розробниками, аби допомогти їм видалити помилково отримані фотографії користувачів, які стали жертвами вразливості соцмережі. У компанії наголосили, що повідомлять постраждалих від багу юзерів про витік їхніх даних.

«Ми також рекомендуємо користувачам зайти в усі додатки, з якими вони поділилися своїми фотографіями з Facebook, і перевірити, до яких саме світлин вони мають доступ», — зазначили в соцмережі.

Як писав «Детектор медіа», у березні соцмережа опинилася в центрі грандіозного скандалу через витік даних десятків мільйонів юзерів. Британські та американські ЗМІ опублікували розслідування, згідно з якими британська компанія з політичного консалтингу Cambridge Analityca у 2015 році придбала дані мільйонів профілів користувачів Facebook.

Ці дані незаконно збирала компанія, яку заснував вчений Кембриджського та Санкт-Петербурзького університетів Олександр Коган. Він створив додаток із тестом This Is Your Digital Life, який з 2014 року проходили користувачі. Зібрана ним інформація про юзерів, а також їхніх друзів у соцмережі могла використовуватися для показу користувачам персоналізованої політичної реклами. Кілька країн розпочали розслідування щодо Facebook, а її гендиректор і засновник Марк Цукерберг особисто давав свідчив перед Конгресом США та Європарламентом.

У вересні виявилося, що до даних понад 50 мільйонів користувачів невідомі могли отримати доступ через функцію «переглянути сторінку як».

У листопаді хакери виклали в мережу дані 257 тис. користувачів Facebook. Серед викладених даних найбільше представлена Україна — 47 тисяч користувачів. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
developers.facebook.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду