На сторінці Twitter, запущеній до виборів, знайшли фейкові новини

На сторінці Twitter, запущеній до виборів, знайшли фейкові новини

13:42,
31 Жовтня 2018
2022

На сторінці Twitter, запущеній до виборів, знайшли фейкові новини

13:42,
31 Жовтня 2018
2022
На сторінці Twitter, запущеній до виборів, знайшли фейкові новини
На сторінці Twitter, запущеній до виборів, знайшли фейкові новини
Автори:
Сервіс мікроблогів Twitter запустив спеціальну сторінку до проміжних виборів у США.

За задумом, там користувачі можуть знайти релевантні новини та пости про вибори. Сторінка поділена на секції з останніми новинами та кращими коментарями. В мобільній версії також є секція «Новини».  Журналісти BuzzFeed News проаналізували контент, який публікується на сторінці, й знайшли на ній коментарі від ботів та тролів, а також новини з теоріями змови та гіперболізованими клікбейтними заголовками. Наприклад, там були пости від журналіста-провокатора Джеймса О'Кіфе, відомого підтримкою ультраправих, та від сайту Gateway Pundit, який раніше підловили на публікації теорій змов.

На сторінці також був твіт від прихильника Дональда Трампа, який поширив фейк про американську демократичну партію. В іншому фейку йшлося про те, що Марк Молінаро, кандидат від республіканців на пост губернатора Нью-Йорка, вибув з передвиборчої гонки.

Представник Twitter пояснив, що контент для сторінки обирає алгоритм, базуючись на ключових словах. Однак, він не уточнив які саме слова використовує система. Вона також враховує на які сторінки підписаний той чи інший користувач. Наприклад, якщо він стежить за профілем з теоріями змови, алгоритм буде підтягувати для нього подібний контент автоматично.

В Twitter також наголосили, що сторінка більшою мірою створена для тих користувачів, які новачки на сервісі або мало ним користуються, аби їм було простіше знаходити релевантну інформацію про вибори.

Нещодавно Twitter виклав у відкритий доступ базу з майже 4 тисяч акаунтів російських «тролів». Ці акаунти сумарно поширили понад 10 мільйонів повідомлень та понад 2 мільйонів зображень, гіфок і тралсляцій у Periscope. Перші випадки активності цих акаунтів були зафіксовані ще в 2009 році. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду