Система оцінки надійності користувачів від Facebook почала працювати

Система оцінки надійності користувачів від Facebook почала працювати

15:58,
23 Серпня 2018
1878

Система оцінки надійності користувачів від Facebook почала працювати

15:58,
23 Серпня 2018
1878
Система оцінки надійності користувачів від Facebook почала працювати
Система оцінки надійності користувачів від Facebook почала працювати
Автори:
Соціальна мережа Facebook вже кілька разві анонсувала користувачам запуск системи оцінки надійності профілів аби боротися з фейковими новинами. Й нарешті ця система почала працювати.

Як пише The Washington Post, рейтингова система Facebook оцінюватиме користувачів за шкалою від 0 до 1 балу. Менеджерка з продуктів компанії Тесса Лайонс (Tessa Lyons) пояснила, що люди часто вказують як ненадійне джерело ті сторінки та профілі, з позицією яких вони не згодні. Тому для оцінки вибрали найпростішу систему — 0 або 1.

Одна з метрик, яка буде при цьому враховуватися, це історія повідомлень користувача про порушення. Якщо людина постійно скаржиться на новини видання, яке у Facebook вважають надійним джерелом інформації, то відповідно її рейтинг надійності буде знижуватися. Що ще соцмережа буде враховувати як параметри для оцінки надійності в компанії не уточнили.

«Оцінка надійності користувача не повинна бути абсолютним показником довіри до людини, як і не існує єдиної репутаційної оцінки, даної користувачам» — сказала Тесса Лайонс. Facebook збирається враховувати різноманітні нюанси поведінки профілів у соцмережі й таким чином виокремлювати ті, які можуть становити загрозу з поширення недостовірної інформації.

Залишається незрозумілим, чи буде ця оцінка виставлятися усім без винятку користувачам та як іще вона використовуватиметься. Загалом принцип роботи запропонованої системи оцінки надійності профілів дуже непрозирий, вказує  The Washington Post. Відомі випадки, коли систему скарг на неприйнятний контент у Facebook використовували для цькування у мережі або маніпуляцій. Наприклад, коли користувачі масово скаржилися на сторінку сайту InfoWars, або домогтися її блокування. Таку тактику люблять застосовувати й прибічники правих груп, скаржачись на пости або профілі своїх опонентів, аби добитися їх блокування. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
The Washington Post / Bloomberg
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду