Модераторка Facebook розповіла про психологічний тиск через перегляд відео з порнографією та насильством

Модераторка Facebook розповіла про психологічний тиск через перегляд відео з порнографією та насильством

15:44,
8 Лютого 2018
3852

Модераторка Facebook розповіла про психологічний тиск через перегляд відео з порнографією та насильством

15:44,
8 Лютого 2018
3852
Модераторка Facebook розповіла про психологічний тиск через перегляд відео з порнографією та насильством
Модераторка Facebook розповіла про психологічний тиск через перегляд відео з порнографією та насильством
Автори:
Модераторка Сара Кец (Sarah Katz) розповіла про те, як в 2016 році вона 8 місяців пропрацювала на агенцію, що була підрядником популярної соцмережі Facebook.

Як розповіла дівчина BBC, модераторів попереджали про те, що під час роботи вони будуть бачити багато вражаючого контенту. Робота Сари полягала у перевірці скарг користувачів Facebook на неприйнятний вміст. В середньому на одне повідомлення у модераторів була хвилина. Іноді вони видаляли не лише пост, але й профіль, який з ним пов’язаний.

За восьмигодинний робочий день модератори в середньому переглядали приблизно 8 000 повідомлень. «Ви маєте бути готовими побачити щось шокуюче лише після одного кліка миші, без попередження», - розповіла Сара Кец. Частина контенту, який їй доводилося переглядати, була дитячою порнографією.

Модераторка також розповіла, що часто непристойний контент з’являвся повторно й іноді було складно знайти його першоджерело.

«У той час нам не було з ким поговорити про це, отримати психологічну допомогу. Можливо сьогодні це вже можливо, але я не впевнена. Якби мені запропонували психологічну допомогу, то я скоріше б за все нею скористалася. Звичайно, вони нас попереджали, але попередження і те, що ти реально бачиш, - зовсім різні речі», - розповіла вона. Сара також помітила, що з часом модератори втрачають чутливість до насильства. За її словами, правила модерації були більш жорсткі щодо видалення порнографії, ніж щодо зображення жорстокості.

Пані Кец також розповіла, що у той час, коли вона працювала модераторкою, проблемі фейкових новин соцмережа не надавала великого значення. «Я реально не можу пригадати щоб ми коли-небудь чули термін "фейкові новини". Ми бачили багато новин, які поширювали користувачі, але керівництво ніколи не просило нас переглядати статті новин, щоб переконатись у точності всіх фактів», - розповіла дівчина.

Після виходу інтерв’ю з Сарою, речник компанії Facebook оприлюднив офіційне повідомлення, у якому запевнив, що модератори роблять дуже важливу роботу, тому компанія старається надати їм відповідну підтримку. «Це одна з причин, чому ми влаштовуємо регулярні тренінги, консультації та психологічну підтримку всім нашим працівникам і всім, хто працює на нас через наших партнерів», - йдеться у повідомленні.

«Хоча ми використовуємо штучний інтелект там, де можемо, у нас також є понад сім тисяч людей, які модерують контент на Facebook, і їхнє самопочуття справді є нашим пріоритетом», - запевнив речник соцмережі.

Нагадаємо, в минулому році британське видання The Guardian опублікувало правила модерації контенту в Facebook. Джерело газети в компанії повідомило, що на прийняття рішень модераторам часто дається близько 10 секунд. «Facebook просто не може контролювати весь контент. Його занадто багато, і з'являється він швидко», - розповіло джерело газети на умовах анонімності.

Також в минулому році видання The Verge поспілкувалося з колишніми працівниками Facebook після того, як компанія визнала існування замовної політичної кампанії в період з червня 2015 року по травень 2017 року. Модератори розповіли, що їх не готували до боротьби з російською пропагандою.

А через системну помилку в червні 2017 року Facebook виклала в публічний доступ особисті дані близько тисячі модераторів, включаючи імена, міста проживання та вік. З тисячі співробітників, чиї дані опинились в мережі, близько 40 займалися модеруванням екстремістського контенту. Один з них навіть вирішив утекти з Ірландії до східної Європи, оскільки з ним намагалися сконтактувати користувачі, яких пов’язують з угрупованням ХАМАС.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду