Facebook зробить пріоритетними в стрічці пости друзів

Facebook зробить пріоритетними в стрічці пости друзів

10:39,
12 Січня 2018
3047

Facebook зробить пріоритетними в стрічці пости друзів

10:39,
12 Січня 2018
3047
Facebook зробить пріоритетними в стрічці пости друзів
Facebook зробить пріоритетними в стрічці пости друзів
Автори:
Соціальна мережа Facebook буде в пріоритетному порядку показувати в стрічці новин публікації друзів, знайомих та родини, а рекламні пости брендів стануть менш помітними.

Про це повідомив керівник компанії Марк Цукерберг на своїй сторінці в Facebook.

Деякі користувачі вже можуть помітити те, що бачать більше контенту від їх друзів, родини та груп і менше – від брендів та ЗМІ.

Керівник Facebook пояснив це прагненням викликати у користувачів позитивні відчуття від відвідування соцмережі.

«Одна з наших ключових сфер діяльності на 2018 рік – переконатися, що час, який ми всі проводимо в Facebook, це добре проведений час», – написав він.

Від користувачів Facebook дізнався, що загальнодоступний контент – публікації компаній, брендів та медіа – почали витісняти особисту взаємодію, яка об'єднує юзерів.

За словами Марка Цукерберга, це сталося тому, що за останні кілька років у Facebook з'явилося відео та інший публічний контент. «Оскільки його тут більше, ніж публікацій від ваших друзів і родини, баланс у стрічці новин змістився від найважливішого, що може для вас зробити Facebook – об'єднувати нас один з одним».

Керівник соціальної мережі зазначив, що компанія прагне буде корисною для людей, а не лише розважати їх. Тому Facebook стежить за науковими дослідженнями споживачів й проводить власні.

За його словами, дослідження свідчать, що  «коли ми використовуємо соціальні мережі для зв'язку з людьми, які нам небайдужі, це покращує наш добробут. Ми почуваємося більш залученими і менш самотніми». У той же час пасивне читання статей і перегляд відео, навіть якщо вони смішні або інформативні, не має такого корисного ефекту.

«Через це ми вдаємося до серйозних змін у Facebook. Я змінюю ціль, яку ставив перед командами наших продуктів: від допомоги вам знайти релевантний контент на допомогу вам здійснювати більш значущу соціальну взаємодію», – уточнив пан Цукерберг.

Зміни почали вводитися минулого року, але на те, щоб вони охопили всі продукти компанії, пішло кілька місяців.

Окрім того, що в стрічці стали пріоритетними пости від друзів та родини, компанія також запустила новий стандарт щодо публічного контенту: більш помітним для користувачів стає той, який «сприяє змістовній взаємодії людей».

Марк Цукерберг зазначив, що розуміє, що зміни призведуть до того, що люди почнуть менше часу проводити в Facebook й знизяться певні показники залученості. «Але я також очікую, що час, який ви витрачаєте на Facebook, стане більш цінним. І якщо ми чинимо правильно, то я вірю, що це також буде корисним для нашої спільноти та бізнесу в довгостроковій перспективі», – додав він.

Нагадаємо, у жовтні соцмережа Facebook запустила нову стрічку новин «Цікаве».

У грудні Facebook створила нову функцію для приховування постів, які дратують.

А особистою ціллю Марка Цукерберга на 2018 рік став «захист спільноти від ворожнечі та образ, а також  від втручання інших держав чи забезпечення того, аби час, проведений на Facebook, був проведений добре». Він також має намір більш докладно вивчити такі технології як шифрування і криптовалюти, які, на його думку, заберуть владу у централізованих систем. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду